X2 er BMWs svar på Range Rover Evoque

Den X1-baserede X2 viser sine former på “spionbilleder” udsendt af BMW forud for lanceringen i 2018

Selv under den forvirrende camouflage ses det, at formerne fra konceptmodellen fra 2016 er bevaret Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

BMW X1 er en rummelig og pæn SUV, men deri ligger også problemet for kunder, som gerne vil køre kompakt SUV fra BMW og skille sig ud - udfordrende design tænker man ikke på, når man ser på X1. BMW kan om nogen finde en løsning på den slags luksusproblemer, for tyskerne var de første med en coupé-SUV, den store X6, baseret på X5. Også til den udgående X3 har der været en coupé-pendant, X4, som er på trapperne i en helt ny udgave. Så derfor har BMW naturligvis en X2 på vej til de kunder, som ønsker mere stil og mindre fokus på de praktiske egenskaber.

Konceptbilen fra 2016 viser tydeligt stilen - BMW vil gå Range Rover i bedene og lave en konkurrent til Evoque Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.


I efteråret sidste år blev vi præsenteret for den billedskønne konceptudgave, og som tegn på, at X2 nu for alvor er på vej mod sin officielle premiere - offentliggørelse ventes senere i år, markedsintroduktion i 2018 - har BMW nu selv sendt hvad der ligner spionbilleder ud af den nye coupé-SUV, skudt i Milanos gader. Billederne står derfor skarpt, men man skal stadig bruge fantasien, for der er brugt farverig og forvirrende camouflage, så vi skal have noget at glæde os til. Sammenligner vi med den røde konceptbil, så viser de nye billeder, at forlygterne er langt fra så skarpe på produktionsudgaven, men dog stadig med lidt mere buet overkant end på X1. Glædeligt er det at se, at X2 ser ud til at komme med baglygter, som godt nok er større end på konceptbilen, men med samme form. Det der skal gøre X2 til en coupé i forhold til X1 er selvfølgelig sidelinjen og bagenden - de bageste sideruder er meget små, bagenden høj og med antydningen af hatchback, dog uden helt af efterligne X4 og X6 på det område.

BMW lancerer i 2018 sin nye SUV X2, en coupe-udgave af den kompakte X1. Her ses den på »spionbilleder« udsendt af BMW selv Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.


Med X1 som teknisk donor vil X2 blive en SUV med udgangspunkt i forhjulstræk og med firehjulstræk som en mulighed. X1 fås med både tre- og firecylindrede motorer, de stærkeste værende benzin- og dieselmotorer begge med 231 hk. Det er muligt, at X2 kommer med stærkere motorer, men en ægte sportsmodel fra hustuneren M tvivler vi på. Den nye X2 skal konkurrere med Range Rover Evoque (ny udgave sandsynligvis også i 2018), Jaguar E-Pace, Mercedes-Benz GLA og coupé-udgaven af en ny Audi Q3, som lanceres i 2019.