Vores drenge trængte til at komme ud at lege

Arkitekt og designer Julie Lützen og familien skiftede lejlighed ud med byggeforeningshus på Østerbro, så de to sønner kunne komme ud og lege. Hjemmet er indrettet med klassikere og personlighed.

På husets førstesal har parret også indrettet et bibliotek. Her ligger Julie Lützens mand ofte og læser på gulvet. Eames-bordet er familiens gamle køkken-spisebord. Nu sidder de eller børnene og arbejder eller tegner ved det. Traktorsæde-stolen er et arvestykke fra Schweiz, tegnet af Achille Castiglioni, og så er der pompoms i rosetten i stedet for en lysekrone. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Billedserie - Se hele boligen:


Beskriv dit hjem med tre ord?
Personligt, enkelt og afslappet.

Hvorfor bor du, som du gør?
Vi boede i en dejlig lejlighed også på Østerbro, men vores to drenge trængte til at kunne komme ud og lege udenfor. Her vrimler det med børn, og jeg elsker min have. Det er en kæmpe lykke at kunne følge med i naturen og aflæse årstiden gennem træer og blomster.

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?
Jeg laver en kaffe og sidder på min bænk foran huset, mens børnene leger udenfor. Når jeg kommer indenfor, hænger jeg børnenes jakker og tasker op.

Hvilket rum er dit yndlingsrum?
Helt klart mit arbejdsværelse på første sal. Det er mit rum, og her kan jeg lukke døren. Solen skinner ind om eftermiddagen, og jeg kan arbejde blandt mine bøger og dimser. 

Hvad er du mest glad for i dit hjem?
Det må være vores billeder og bøger. Jeg har en forkærlighed for at ramme ting ind, og jeg har ret mange billeder, så det er et on going-projekt.

Hvilke ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?
Det er vores Bauhaus-lampe, designet af Wilhelm Wagenfeld i 1924. Vi købte den, da vi boede i Schweiz for 15 år siden, i en butik med mange meget lidt skønne ting. Det var en udstillingslampe, som slet ikke var til salg, men vi fik lov at købe den for en slik, da der var skår i glasset, og den laver et fantastisk lys og har stået i vinduet som et fyrtårn alle de steder, vi har boet.

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?
Det er, når vores elskede venner og familie har været her. Så drikker vi kaffe i haven eller spiser hyggelige middage.

Hvad har du senest købt til din bolig?
En masse blomster og planter til haven og to guldkopper. Jeg elsker kopper, især keramikkopper med smukke farver i glasuren.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?
En motionscykel.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?
Badeværelset. Det blå loft kunne godt trænge til lidt hvid maling, og så var arkitekten, der lavede det for mange år siden, rigtig glad for granit ... 

Hvordan er dit forhold til dine naboer?
Vi har nogle rigtigt søde naboer. Det var en ekstra bonuspakke, der fulgte med huset.

Hvor flytter du hen næste gang?
Til Boston, hvor jeg var med min familie sidste år. Det er en fantastisk by. Meget europæisk, og fyldt med søde, kloge, unge mennesker og masser af spændende steder og ting at lave.