Volkswagens luksus-SUV starter lige under 1 mio. kr.

Touareg kommer til Danmark med fire motorer med op til 421 hk til priser fra 929.990 kr. Det imponerende Innovision-cockpit med 15” skærm og digital instrumentering koster 49.990 kr. ekstra

Volkswagen er nu klar til at forsøge sig med tredje generation Touareg. Den underbyder de nærmeste konkurrenter uden at gå ned på udstyr Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske registreringsafgift gør en luksus-SUV uopnåelig for de fleste, men ikke desto mindre er der et marked for de højbenede luksusbiler, og i 2017 kunne Volvo afsætte 157 styk af den store XC90, Mercedes-Benz kom af med 93 styk GLE (og seks af den endnu større GLS) og Audi lykkedes med at få 77 eksemplarer af Q7 ud på de danske veje. Det er biler, som kun meget svært lader sig holde under 1 mio. kr., hvis bare man kigger i retning af ekstraudstyr, og beskatningsprisen for eksempelvis Audi Q7 starter først ved 829.000 kr. - tæt på at være dobbelt op i forhold til den mindre, men stadig luksuriøse Q5.

Volkswagen startede godt ud blandt luksus-SUV’erne med den første Touareg i 2002, og den red en overgang højt på gulplade-bølgen. Hvor Audi, Mercedes-Benz og Volvo har formået også at holde salget oppe og forbedrede det gennem årene, er Touareg i dag en irrelevant model på markedet. I 2017 var det en stor begivenhed, når en Touareg fik danske nummerplader på: tre eksemplarer fordelt på hele året. Modellens alder - den nuværende stammer fra 2010 - har en stor betydning, og derfor kommer den helt nye Touareg alt andet end for tidligt.Den tredje generation Touareg lanceres i Danmark med fire motorer og i fire udstyrsversioner, og priser og standardudstyr ligger nu fast. Det går løs fra 929.990 kr., som er en smule under de såkaldte kampagnepriser Volvo kører med på XC90 (fra 949.203 kr.) og betragteligt længere fra Audi Q7, som starter ved 1.139.407 kr. Q7 har syv sæder som standard, mens Volvo har den tredje sæderække med som standard på visse modeller - Touareg er også denne gang en bil til fem personer. Volkswagen lægger ud med tre dieselmotorer og en benzinmotor, før der på et senere tidspunkt kommer en plugin-hybrid til.

V8 med 421 hk

De tre dieselmotorer er to V6’ere på 3 liter, en med 231 hk (fra 929.990 kr.) og en med 286 hk (fra 980.990 til 1.106.990 kr. uden ekstraudstyr), mens topmodellen er en V8-diesel på 4 liter med 421 hk (fra 1.424.990 kr.) Alle har 8-trins automatgearkasse og firehjulstræk, og det gælder også den enlige benzinvariant i modelprogrammet: 3,0 TFSI med 340 hk, en V6-motor med turbo (fra 1.106.990 kr.). Mens motorprogrammet bredt, er det ikke muligt at kombinere frit med alle fire udstyrsniveauer. Dieselmotoren med 231 hk fås udelukkende i basisudgaven, som blot hedder Touareg, mens versionen med 286 hk fås som Touareg, Elegance, Atmosphere og R-Line. De to stærkeste motorer, V8 TDI og V6 TFSI, fås begge kun i den sportsligt betonede R-Line.En af Volkswagens helt store premierer i Touareg er Innovision-cockpittet med digital instrumentering og en touchscreen på hele 15”, som kommer stort set uden fysiske knapper. Innovision koster dog ekstra selv i de dyreste udgaver, nemlig 49.990 kr., og uden den udskrivning må man nøjes med en touchscreen på 9,2” med fysiske knapper rundt om skærmen. De fire udstyrsvarianter giver dog meget fint indtryk af, at man køber en luksusbil - uanset variant. Basisudgaven har LED-forlygter, navigation, el-betjent og sensorstyret bagklap, adaptiv fartpilot, blind vinkel-assistent, førerassistentpakke, p-sensorer, 18” alufælge, nøglefri betjening, læderindtræk og meget mere.

Elegance-varianten har en række ekstra designdetaljer og bedre sæder (med el-justering foran), og Atmosphere-udgaven går på samme måde design- og farvemæssigt i en anden retning og kommer også med bedre sæder (med massage og el-justering). R-Line-udgaverne har et mere sportsligt design med 20” alufælge og bl.a. massage i forsæderne. Matrix-LED-forlygter og klimaanlæg med fire zoner koster i DK-pakke 49.990 kr., night vision (billede via infrarødt kamera) står til 29.990 kr. og elektrisk hjælpelukning af dørene 10.990 kr.