Vil du have lækker lyd under køreturen? Se hvilke 10 bilmærker der har kælet ekstra for musikanlægget

Foto: Scanpix/Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er masser af muligheder for god lyd i bilen  - lige fra det betalelige til det hundedyre.

Producenterne har i mange år tilbudt biler med store, vellydende anlæg, men i de senere år er højttalere som ekstraudstyr i større grad også kommet til de mindre bilklasser.

En af bilerne er VW Up, som kommer med en særlig Beats-udgave af VW Up. Hos Renault har Bose haft en finger med i en af de endelige udgaver af Renault Clio, og i den anden ende ser vi biler fra Bentley og Rolls- Royce med flamboyante anlæg.

LOG IND PÅ B PLUS og læs om alle de 10 bilmærker med lækre anlæg og god lyd for dine ører.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra B PLUS her.


Der er masser af muligheder for god lyd i bilen  - lige fra det betalelige til det hundedyre.

Producenterne har i mange år tilbudt biler med store, vellydende anlæg, men i de senere år er højttalere som ekstraudstyr i større grad også kommet til de mindre bilklasser.

En af bilerne er VW Up, som kommer med en særlig Beats-udgave af VW Up. Hos Renault har Bose haft en finger med i en af de endelige udgaver af Renault Clio, og i den anden ende ser vi biler fra Bentley og Rolls- Royce med flamboyante anlæg.

Audi/BMW

Danske Bang & Olufsen har en god ting kørende med både Audi og BMW, der begge er glade aftagere af højttaleranlæggene. En lang række topmodeller har et vildt system. Audi S7 har et B&O Soundsystem som ekstraudstyr, der koster 130.315 kr. I Audi A3 Sportback kan man tilkøbe systemet for godt 17.000 kr. Men så får man også 14 højttalere og muligheden for at høre lyd i 5.1 surround.

VW Up

Til august kommer VW Up i en ny udgave, hvor også infotainment-systemet er opgraderet. Men hvis man virkelig vil dyrke lyden i sin mikrobil, så er VW klar med særudgaven VW Up Beats, som lover lyd i særklasse fra amerikanske BeatsAudio, der i senere år er blevet kendt for at levere hovedtelefoner. Denne Up har særlige fælge og designkendetegn, som bidrager til lyden fra de syv højttalere og subwooferen, der er integreret i reservehjulshullet.

Toyota

JBL og Toyota har et gennemgribende samarbejde, som betyder, at der er mulighed for at få lækker lyd fra den lille iQ, som desværre ikke er i produktion længere, og op til Land Cruiser, som tilbyder 16 kanaler samt en subwoofer. Så næste gang du ser en Toyota, som spiller høj musik, så ved du, at ejeren bag rattet sikkert sidder med et smil og nyder tonerne i fulde drag. Det gælder dog ikke ved Aygo, som må undvære JBL-lyden.

Ford

Ford er også med på at tilbyde kræs til øregangen. Sammen med Sony har Ford en række modeller, som potentielt kan sprede velafstemte toner. I den billigere ende er for eksempel Ford Focus Titanium, som med ni højttalere fra Sony og en subwoofer leverer lyden til chaufføren og eventuelle passagerer. Den dårlige nyhed er, at Ford Focus Titanium ikke markedsføres i Danmark - det gør Focus RS med 365 hk til gengæld, hvor anlægget er ekstraudstyr.

Kia

Koreanske Kia har i sine topmodeller fundet plads til lydudstyr fra JBL. Otte kanaler blæser velklingende toner ud, så der må være noget for enhver smag. I deres SUV Sportage er anlægget for eksempel tilgængeligt til 9.990 kr., og så er det endda med en lidt større medieskærm med navigation.

Subaru Outback

Subaru Outback er en ganske overset bil i Danmark. Gode køregenskaber, masser af plads og overraskende meget udstyr til pengene. I topudgaven, som har udstyrsnavnet Summit, finder man endda også et anlæg med 12 højttalere, som Harman Kardon har udviklet specielt til bilen, der koster 609.900 kr. Og det lyder ganske enkelt fremragende.

VW og Dynaudio

Volkswagen tilbyder Dynaudio ?lydanlæg til alle modeller med undtagelse af up!, Polo og Beetle. Sådan har det været siden 2002, hvor Volkswagen henvendte sig til den lille eksklusive højttalerproducent med ønsket om at få udviklet et lydsystem, i første omgang til Passat B6. I dag koster en Dynaudio lydpakke for eksempel 12.595 kr. som ekstraudstyr i den nye Tiguan.

Renault Clio

Endnu en lille bil med høje ambitioner er Renault Clio, der ligesom flere andre er gået sammen med Bose om at udvikle et ambitiøst anlæg. I en særudgave, som hedder Initiale Paris, går Renault efter at forkæle ejeren med mere udstyr, der også inkluderer syv højttalere og en subwoofer i bagagerummet. Anlægget findes også som ekstraudstyr til en række af Renaults andre modeller.

Cadillac

Man ved, at der er skruet ekstra op for ambitionerne, når bilen kommer fra USA, landet hvor mere ikke altid er nok. Det er nok derfor, at Bose i samarbejde med Cadillac strategisk har placeret hele 34 højttalere i bilen. Bilen kan bestilles hos Andersen & Martini i Søborg, men prisen er ikke klar endnu, for bilen kommer først til årsskiftet.

Range Rover

Engelsk ædeltræ, overklasse og stolte traditioner er noget af det, man tænker på, når man tænker Range Rover. Derfor kan det heller ikke undre, at der er udviklet et hundedyrt lydanlæg fra Meridian med 29 højttalere som standardudstyr i topmodellen Autobiography. Det kræver bare godt 1,7 mio. kr. til forhandleren, før du kan tage bilen med hjem og nyde de sprøde toner.

Mazda CX-3

Mazdas bud på en lille cross-over var blandt buddene til årets bil 2016. En af grundende kan have været fornuftige priser fra 209.000 kr. og muligheden for at få et Bose-anlæg i bilen, hvis man vælger det til. Lyden skulle være udviklet specielt med Bose, så surroundsound-systemet med syv højttalere giver dig musik i høj kvalitet, mens du kører.

Det er altid rart med god lyd i bilen, og det har mange taget konsekvensen af med selvbyggede anlæg, som her ved bilshowet ’Altid Drengerøve’. Men nu er det også blevet lettere at købe en ny bil, der har fokus på netop de fine toner, uanset om det er tung bas eller nuancerede mellemtoner.