Verdens flotteste lejlighed

Geometriske linjer, skulpturelle soveværelser og et svævende bibliotek er nogle af de ingredienser, der skal til, hvis man vil have prisen for verdens flotteste lejlighed.

Trekantede gulvfliser – bestående af 25 forskellige design – ændrer gradvist farve fra grøn til rød og definerer de forskellige funktioner i den renoverede lejlighed, som David Kohn Architects står bag. Fold sammen
Læs mere

Der er ikke noget, der hedder ’VM i indretning’, men World Architecture Festival er det, der kommer tættest på, og i sidste uge vandt to spanske brødre INSIDE World Interior of the Year med deres imponerende feriehjem i Barcelona.

Se også billedserien: Verdens flotteste lejlighed

Hjørnelejligheden er beliggende på Carrer Avinyó 37 i det gotiske kvarter i Barcelona, hvor selve bygningen ligger i et kryds mellem to betydningsfulde, lokale gader. Derfor har lejligheden en meget karakteristisk trekants-form, som mimer de udendørs omgivelser.

Læs også: Tv-værtens eget forførende rum

De to brødre, som ejer stedet, har der- Verdens flotteste lejlighed Reportage. Geometriske linjer, skulpturelle soveværelser og et svævende bibliotek er nogle af de ingredienser, der skal til, hvis man vil have prisen for verdens flotteste lejlighed. for revet en del af de indendørs vægge ned og lavet en stor hjørnestue, der understreger lejlighedens specielle udformning.

Noget af det mest unikke i lejligheden er mosaikgulvet, der pryder det smukke hjem. Gulvet er lagt i et trekantet mønster, som understøtter lejlighedens geometriske udtryk. Derudover fader mosaikkernes farve fra det grønlige i den ene ende af lejligheden til rødligt i den anden ende, som en symbolsk adskillelse mellem brødrenes private rum. Mosaikkerne kommer fra Mosaics Mart, der også forsynede Antoni Gaudí med små fliser i sin tid. I stuen mixes de røde og grønne mosaikker som en invitation til at holde selskab for venner og familie – en invitation, som det store, specielbyggede spisebord understreger.

Læs også: Vi var ikke klar til at flytte ud af byen

Byen afspejler sig i soveværelserne, som var de en miniatureby i midten af den brølende metropol Barcelona; to byer kun adskilt af lejlighedens vægge. Soveværelserne er nemlig bygget ind i overdimensionerede træmøbler, der fremstår som små bygninger i sig selv. Værelserne er forbundet af et hævet bibliotek, der fungerer som en balkon, der forbinder hvert soveværelse med sit eget ensuite badeværelse.