Værelse 506 - en hyldest til Arne Jacobsen

Endnu en gang anerkendes Arne Jacobsens stilrene design. Denne gang er der ikke kun tale om en relancering af en stol, men et helt værelse. Værelse 506 er det nye designerværelse på Radisson Blu Royal Hotel i København.

Room 506 - Hotel Royal Radisson Blue in Copenhagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Radisson Blu Royal hylder i år Arne Jacobsen, der i 1960 designede hele hotellet – som faktisk blev verdens første designhotel. Tidligere i år relancerede Fritz Hansen i samarbejde med den spanske designer Jaime Hayon den legendariske Arne Jacobsen stol »Dråben«. Relanceringen blev en stor succes, og derfor har hotelkæden nu valgt at lade den spanske designer redesigne et helt værelse i bedste Arne Jacobsen-stil: værelse 506.

I forvejen er værelse 606 kendt som Arne Jacobsen-suiten, da værelset er 100 procent bevaret med Arne Jacobsens design fra 1960erne - i det nye værelse er den kendte desigeners stil derimod blevet fortolket af den spanske, Arne Jacobsen-inspirerede designer, Jaime Hayon.

Spørgsmålet er så, hvorfor noget så dansk som Radisson Blu Royal Hotel har valgt en spansk designer?

»Alt fra inderst til yderst på Radisson Blu Royal er designet af Arne Jacobsen. Lige fra facaden til badeværelserne og fra bestikket i restauranten til de lige så legendariske stole, Ægget, Svanen og Dråben. Da man i foråret relancerede »Dråben« i nye farver gav det nyt liv og opmærksomhed til den ikoniske stol. Derfor synes vi, det var oplagt at lade Jaime Haydon re-designe værelse 506, som en hyldest til Arne Jacobsen,« siger hotellets General Manager, Roy Al Kappenberger.

En anden årsag er, at værelse 606 er et af hotellets mest populære værelser, og det er derfor, at man nu vælger at re-designe værelset på etagen under. Meningen med værelset er ifølge Kappenberger at give hotellets gæster endnu en mulighed for et hotelophold med en designoplevelse, som i Arne Jacobsen-suiten.

Værelse 506 rummer, ud over diverse møbler, som er inspireret af Arne Jacobsens stil, også den relancerede Dråbe-stol, der landede i butikkerne i foråret. Oprindeligt designede Arne Jacobsen kun to udgaver af Dråbe-stolen eksklusivt til hotellet, derfor blev den aldrig sat i produktion før i år, hvor den er sendt på markedet.

Om redesignet af værelse 506 siger Jaime Hayon: »Arne Jacobsens æstetiske sans og designstil er en af mine største inspirationskilder. Jeg føler, at jeg med værelse 506 har fået en endnu mere unik mulighed for at træde direkte i hans fodspor og selv bidrage til dette hotel, der stadig står som et symbol på hans designstil. Jeg er meget, meget stolt.«

I lighed med det berømte værelse 606 vil værelse 506 kunne bookes af alle gæster på Radisson Blu Royal Hotel. En nat koster 5.000 kr., men så bor man også i bedste Arne Jacobsens-stil.

Værelse 506 på Radisson Blu Royal Hotel i København. Fold sammen
Læs mere