Ugen i design

Guide til denne uges tendenser inden for design.

Stramt design med japanske referencer Den nordiske stil og den japanske minimalisme har masser af sammenfald, og når de to designtraditioner mødes, opstår der ofte sød musik. Det gælder også Alessis nye kaffekande, Nomu NF05, som er en klassisk termoisoleret kande, der sikrer, at kaffen holder sig varm længe samtidig med, at selve kanden aldrig bliver brandvarm at røre ved. Hanken i sort plast understreger det stringente formsprog og det minimalistiske udtryk. Nomu NF05 er designet af Naoto Fukasawa, lavet i rustfrit stål og plast og kan rumme en liter. Nomu NF05 kaffekande fra Alessi, 950 kr.
Læs mere
Fold sammen

Elegant og uformel damask

Det bringer glæde for både gæster og vært(inde) at gøre sig umage med at dække et smukt bord, og det dækkede bord er med til at sætte stemningen for en middag eller frokost. Til den længe ventede sommers selskaber har Georg Jensen Damask skabt en dug og servietter i hør, som er på én gang er et elegant og uformelt materiale, som oven i købet er slidstærkt. Dug og servietter har fået navnet Plain og er satinvævet i 100 pct. hør, og teksturen er både blød og tung. Dugen måler 140x240 cm.

Plain dug, 1.690 kr., serviet 120 kr. Begge fra Georg Jensen Damask

Det bringer glæde for både gæster og vært(inde) at gøre sig umage med at dække et smukt bord, og det dækkede bord er med til at sætte stemningen for en middag eller frokost. Til den længe ventede sommers selskaber har Georg Jensen Damask skabt en dug og servietter i hør, som er på én gang er et elegant og uformelt materiale, som oven i købet er slidstærkt. Dug og servietter har fået navnet Plain og er satinvævet i 100 pct. hør, og teksturen er både blød og tung. Dugen måler 140x240 cm. Fold sammen
Læs mere

Blot til lyst

Støvede nuancer af havets farver er populære i indretningen netop nu, og det kommer klart til udtryk i dele af Zara Homes kollektion. Her finder du bl.a. disse dekorative flasker, som er til pynt og kun til pynt, og passer smukt til den nordiske indretning i naturlige materialer. Den blå er 35 cm høj, den grå er 45 cm, og den grønne er 60 cm høj.

Dekorative flasker fra Zara Home, 179-399 kr.

Stramt design

Den nordiske stil og den japanske minimalisme har masser af sammenfald, og når de to designtraditioner mødes, opstår der ofte sød musik. Det gælder også Alessis nye kaffekande, Nomu NF05, som er en klassisk termoisoleret kande, der sikrer, at kaffen holder sig varm længe, samtidig med at selve kanden aldrig bliver brandvarm at røre ved. Hanken i sort plast understreger det stringente formsprog og det minimalistiske udtryk. Nomu NF05 er designet af Naoto Fukasawa, lavet i rustfrit stål og plast og kan rumme en liter.

Nomu NF05 kaffekande fra Alessi, 950 kr. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 4098 5582.

Finn Juhl relanceret

En af tidens mest populære møbelarkitekter er danskeren Finn Juhl, på trods af at han døde i 1989 og havde sin storhedstid i 1940erne og 1950erne. I dag går Finn Juhls originale møbler for svimlende summer på auktioner, men du behøver ikke at gå på auktionsjagt for at få fingre i den legendariske Juhls design. I dag producerer House of Finn Juhl nemlig en række af hans møbler, og på den nyligt overståede messe i Milano præsenterede de endnu en nyhed fra de gamle arkiver, nemlig stolen FJ 64. Det er en elegant plaststol, som Finn Juhl tegnede i 1964. En lille stabelbar stol med stor form og indskæringer, der giver stolen bevægelse og elegance. Benstellet er lavet i tynde, malede stålrør, der afsluttes mod gulvet af små tæer i træ.

FJ64 fra House of Finn Juhl, endnu ikke prissat

Et møbel til sanserne

For designeren Anne Boysen, der står bag designet af Stool for Bent Hansen, er det vigtigt, at et møbel taler til sanserne, både visuelt og gennem berøring.

»De nye Stools skal derfor ikke kun være farvemæssigt afstemte, så de matcher på kryds og tværs. De skal også appellere til følesansen. Idéen er, at de forskellige teksturer giver dig lyst til at røre ved overfladerne og flytte rundt på skamlerne, så du hele tiden opdager nye anvendelsesmuligheder,« fortæller hun om de syv nye overflader på Stool. Kollektionen indeholder et miks af vævede og filtede tekstiler og findes i tre størrelser: H33, H44 og H55 cm, alle med en diameter på 33 cm. Stellet er af sæbebehandlet eg.

Stool fra Bent Hansen, 2.250-2.390 kr.

For designeren Anne Boysen, der står bag designet af Stool for Bent Hansen, er det vigtigt, at et møbel taler til sanserne, både visuelt og gennem berøring.​»De nye Stools skal derfor ikke kun være farvemæssigt afstemte, så de matcher på kryds og tværs. De skal også appellere til følesansen. Idéen er, at de forskellige teksturer giver dig lyst til at røre ved overfladerne og flytte rundt på skamlerne, så du hele tiden opdager nye anvendelsesmuligheder,« fortæller hun om de syv nye overflader på Stool. Kollektionen indeholder et miks af vævede og filtede tekstiler og findes i tre størrelser: H33, H44 og H55 cm, alle med en diameter på 33 cm. Stellet er af sæbebehandlet eg. Fold sammen
Læs mere