Tredje generation Kia Ceed lige om hjørnet

Bilen som for alvor fik danskerne til at tage en koreansk bilproducent alvorlig kommer nu i en helt ny udgave

BMINTERN - ccc Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Kia dropper den fjollede apostrof fra Cee'd-navnet, og i fremtiden kører den bare som Ceed. Om halvanden uge har den nye Ceed verdenspremiere, og en skitse af den nye bil er sendt ud for at give en forsmag. Dramatisk design. Det tør vi godt love bliver mere jordnært på den bil, vi ser den 15. februar, men vi håber, Kia kan overføre nogle af de skarpe streger til virkeligheden og pifte den tredje generation Ceed op med Stinger-detaljer.Ved verdenspremieren vil der ikke kun være en ny hatchback, men også "et nyt medlem af Ceed-familien" - der kan næsten kun være tale om den ventede shooting brake (en frækkere stationcar), en Ceed i stil med Mercedes-Benz CLA Shooting Brake. En traditionel stationcar følger senere, mens Pro_Cee'd med tre døre forsvinder. En crossover/SUV på Ceed-basis, mellem Stonic og Sportage er et rygte i branchen, men lige nu altså intet andet end et rygte.

Kia har lovet, at der kommer en helt ny karrosseriudgave af Ceed, og det bliver en shooting brake a la Mercedes-Benz CLA Shooting Brake. Her ses konceptbilen Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.


Den nye Ceed vil som i de tidligere udgaver dele teknik med Hyundai i30, og mens vi rigtig gerne vil prøve en Ceed med motoren fra i30 N med 275 hk, bliver det i første omgang ved benzinmotorer med 120 og 140 hk, dieselmotorer med op til 136 hk. Hvis du nogensinde har tænkt over, om navnet betyder noget, så står det for "Community of Europe, with European Design" - en henvisning til at bilen er udviklet, designet og produceret i Europa. Men ja, vi holder os bare til at kalde den Ceed.