To nemme planter til altanen

Alunrod og sankthansurt er aktuelle lige nu, og i store krukker kan de vokse 3-4 år på altanen.

En ravgul og to vinrøde alunrod. Den midterste er to år gammel, de to på siderne er plantet i foråret. Foran og ved siden står små potter med krydderurter. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom sommeren ikke har været den varmeste og mest solrige, kan den godt have taget livet af blomsterne i altanens og terrassen krukker, og planterne skal derfor hurtigt fornyes.

Allerede nu kan du vælge et par robuste planter, der står flot hele efteråret, kan overvintre ude og vokse i store krukker de næste 3-4 år. Begge er gamle stauder, der har fået et comeback de sidste par år. Alunrod på grund af dens flotte, mørke vinrøde farve.

Nogle blade er næsten sorte, men den fås også i ravgule og grønne farver, og har man én af hver på altanen, ser det smukt ud. Den beholder nemlig sine blade, selv når der kommer frost og sne.

Trives i skygge
Alunrod trives både i fuld og let skygge. Rodklumpen bliver hurtig stor, så planten kræver en stor krukke. Det er nemlig en staude, der er vant til at vokse frit.

Sankhansurt er på samme måde robust og kan også stå ude hele året. Når og hvis det bliver rigtig frost, visner stænglerne, men står stadig ranke som flotte silhuetter mod vintersolen. Også her fås der flere varianter, blandt andet kinesisk sankhansurt, der har lidt mindre blomster.

Foruden de to sejlivede planter er lavendel og asters også oplagte at plante lige nu, så man kan få glæde af dem mange måneder fremover.