Tisvildeleje erobrer sommerhustronen

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Det synes at være mantraet for sommerhuskøberne, hvis man ser på, hvor det var dyrest at købe fritidsbolig sidste år.

Skagen er skubbet af førstepladsen i mest populære sommerhusområde i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDC

Når du køber et sommerhus, er det ikke bare husets stand, der er afgørende for prisen. Det er i ligeså høj grad afgørende, hvor huset ligger, viser Boligsiden.dks oversigt over de postnumre, hvor det var dyrest at købe fritidsbolig i 2016.

Dyrest er det i 3220 Tisvildeleje. Det nordsjællandske postnummer har overhalet 9900 Skagen, der var dyrest i 2015, og som nu er på andenpladsen.
Aarhusforstaden 8250 Egå er strøget ind på tredjepladsen efter markante prisstigninger de seneste år.

»Der er en række populære sommerhusområder, som køberne flokkes om. Det får priserne til at stige. I både Tisvildeleje og Egå er priserne steget med over 30 pct. på to år, og det er et tydeligt tegn på de to områders popularitet,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hvis populære beliggenheder ikke betyder så meget, skal du købe på Lolland, hvor landets billigste postnumre er. Her er kvadratmeterpriserne på lige godt 6.000 kr.

Læs også: Dyre boliger rives væk i København

Læs også: Salg af ejendomme på landet er eksploderet