Tillokkende startpris på lille chic SUV fra Citroen

Efter de første priser er dukket op på Seats lille SUV Arona, løfter Citroën nu sløret for, hvad deres højbenede C3 Aircross skal koste - priserne starter ved 175.000 kr.

Farverig og finurlig - der er mere gang i designet end på nogen konkurrent. Fraprisen bliver 175.000 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Picasa

Det gælder om ikke at stikke ud, når de kommer til prisen - men til gengæld være så farverig som muligt, når det kommer til selve bilen. Sådan er forholdene ved at være i klassen for de små SUV-modeller, hvor endnu et nyt medlem nu har fået et prisskilt. Citroen-importøren har netop sendt fraprisen ud på afløseren til bilen, der tager over efter den MPV-lignende C3 Picasso, den farverige og finurlige C3 Aircross, og vi har også fået komplette lister med standardudstyr på de tre udstyrsvarianter.Fraprisen er den, vi må nøjes med til at starte med, og den bliver 175.000 kr. for C3 Aircross 1,2 Puretech Live. Det er i præcis samme prisområde som Kia Stonic (182.753 kr.), Opel Crossland X (177.338 kr.), Peugeot 2008 (184.990 kr.) og Seat Arona (169.900 kr.) - mens kun Renault Captur for alvor falder udenfor med en startpris på 158.503 kr.
Basismotoren, som vi også forventer vil kunne fås med et andet eller flere udstyrsniveauer, er en trecylindret motor med 82 hk. Der kommer dog først turbo på samme trecylindre benzinmotoren i udgaverne med 110 og 130 hk. To dieselmotorer har franskmændene også i vente for C3 Aircross, og det er to udgaver af den fra mange andre modeller velkendte 1,6-liters BlueHDi-motor med 100 eller 120 hk.

Touchscreen er først standard fra andet udstyrsniveau, Feel+, som der endnu ikke er pris på Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Picasa.


De tre udstyrsvarianter hedder Live, Feel+ og Shine, som det allerede kendes fra den almindelige C3. Live har aircondition, aut. nødbremse, sporskifteadvarsel, fartpilot, varme i forsæderne, træthedsregistrering, vejskiltegenkendelse, multifunktionsrat, lydanlæg med USB og Bluetooth (ikke touchscreen) og tågeforlygter. Så alt i alt et omfattende standardudstyr i den billigste variant. Hvor høj merprisen op til Feel+ bliver, kan vi kun gisne om, men et sted mellem 20.-25.000 kr. skal man regne med. Feel+ har den store 7" touchscreen, som får kabinen til at se mere indbydende ud, og den er i det hele taget omfattende udstyret med Arkamys-audioanlæg, aut. klimaanlæg, regnsensor, Apple CarPlay/Android Auto, p-sensorer bagtil, el-foldbare sidespejle og fjernlysassistent.Den fineste og mest fornemme C3 Aircross er Shine-modellen, som sandsynligvis vil koste 15.-20.000 kr. mere end Feel+. Springet i udstyr er ikke voldsomt, men der kommer 16" alufælge, navigationssystem, en valgfri farvepakke (kontrastfarver), solgardiner i bagdørene og nedfældeligt passagersæde oveni. Netop farvepakkerne liver den finurlige SUV endnu mere op med andre farver på fx sidespejle, tag og omkring tågeforlygterne.Citroën-forhandlerne holder åbent hus på C3 Aircross den 18.-19. november - og før vi når så langt, vil der være priser på samtlige modeller, ekstraudstyr og tilbehør.

Komfort er et kendetegn for de franske modeller, og undervognen er lavet efter Advanced Comfort-principperne - så komfortabel som muligt Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Picasa.