Svenskernes dagligliv er kommet på virtuelt designmuseum

På museets første online udstilling kan man fra hele verden opleve svensk design, som det figurerer i almindelige svenskeres liv.

Huset her er en del af den første udstilling på det svenske onlinemuseum. Det er tegnet af Kolman Boye Architects i samarbejde med arkitekt Tove Fogelström. Foto: Swedish Design Museum by Visit Sweden Fold sammen
Læs mere

Hvem siger, at et museum nødvendigvis skal være et fysisk rum? Ikke svenskerne. Vores naboland har nemlig netop lanceret et helt nyt designmuseum – kun på nettet.

Udstillingerne i cyperspace vil være skiftende, men vil altid have fokus på at give besøgende et indblik i den svenske livsstil og de designgenstande, som svenskerne omgiver sig med i dagligdagen.

Det utraditionelle museum kan besøges på swedishdesignmuseum.com, og den første udstilling med titlen ’Live from Sweden’ viser otte unikke designobjekter gennem live streaming og video.

»Udstillingen 'Live from Sweden' lader besøgende få et glimt af svenske designobjekter, hvor de bliver brugt af almindelige mennesker som en del af deres hverdag. Objekter, der er designet til at blive brugt og genbrugt - ikke sat på piedestal eller låst inde bag glas,« forklarer Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer i Visit Sweden, som står bag det nye designmuseum.