Subaru Impreza - igen på vej til Danmark

Subaru i Danmark har i længere tid været Impreza foruden, og kunder med lyst til en kompakt model har været tvunget over i den højbenede XV. I april lancerer importøren endelig Impreza igen, og denne gang er der tale om en helt ny model med masser af sikkerhedsudstyr og automatisk gearkasse som standard - og selvfølgelig firehjulstræk. Priserne starter ved 269.900 kr. og ender ved 359.900 kr.

Den japanske Subaru Impreza kommer på markedet i april, og konkurrenterne er VW Golf, Honda Civic og Hyundai i30. Den er unik ved altid at have firehjulstræk Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der mangler, pænt sagt, ikke biler i den populære Golf-klasse, og man skal have meget unik smag for ikke at kunne finde en model, der passer - fra de billige modeller Seat Leon og Fiat Tipo over de storsælgende VW Golf og Peugeot 308 til de dyre typer som Audi A3 og Mercedes-Benz A-Klasse.Subaru Impreza har aldrig været den storsælgende eller den billige, og det forudser vi heller ikke vil blive tilfældet med årgang 2018, som introduceres hos de danske forhandlere i april efter at modelnavnet har været ude af det danske marked i en tid - det unikke koncept med boxermotor og firehjulstræk i alle versioner bliver med den nye model yderligere forstærket af, at automatisk gearkasse er standard, og at kunderne ikke har mulighed for at vælge en dieselmotor.

Et smalt modelprogram: to benzinmotorer, en gearkasse - går man efter diesel i Impreza, går man forgæves. Til gengæld er det muligt, at den senere kommer som hybrid eller elbil Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.


Et smalt modelprogram med en karrosserivariant (hatchback) og to benzinmotorer behøver imidlertid ikke være en hindring, og Subaru håber, at nye kunder vil komme til og opdage, at Impreza er veludstyret og velkørende og retfærdiggør prisen. Priserne er generelt 30.000 kr. lavere end for XV-modellen, den kompakte SUV, som er baseret på Impreza, men som kommer med bl.a. øget frihøjde og større hjul.

Basismotor med 114 hk

Priserne starter ved 269.900 kr. for basismodellen Impreza 1,6i Lineartronic Base (114 hk), og det er en indstigningspris cirka 100.000 kr. højere end for Seat Leon, 54.000 kr. over Honda Civic og stort set det samme som Audi tager for sin billigste A3 Sportback. Det kan vise sig at være en pris, der skræmmer en del kunder - kunder som alligevel ikke går op i, at firehjulstræk, automatisk gearkasse (CVT) og adaptiv fartpilot er standard. Ingen anden bil i klassen kommer med de elementer som standard, og meget få af dem findes med firehjulstræk.Basismodellen har det udstyr, de fleste vil eftersøge i en ny bil i denne klasse. 16" alufælge, 6,5" infotainmentsystem med Apple CarPlay og Android Auto, det kamerabaserede sikkerhedssystem EyeSight med bl.a udvidet automatisk nødbremse, varme i forsæderne og regnsensor, mens næste model i rækken - 1,6i Lineartronic Active til 339.900 kr. kommer med 8" infotainmentsystem, læderrat med varme, 17" alufælge, automatisk klimaanlæg, blind vinkel-system, LED-forlygter, bakkamera og meget mere, men det er umiddelbart en høj pris at betale for en bil i Golf-klassen med 114 hk.

Alle Impreza kommer udstyret med automatisk gearkasse, adaptiv fartpilot, udvidet automatisk nødbremse og Apple CarPlay Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.


Den dyreste Impreza-model er udstyret med den stærkere 2-liters benzinmotor med 156 hk, og den kommer udstyret som 1,6i Active - prisen for Impreza 2,0i Lineartronic Active er 359.900 kr., og metallak koster til den og de øvrige modeller 6.000 kr. ekstra.