Stik dit juletræ en hovedpinepille

Fæld dit juletræ selv og stik det en kodimagnyl, så holder det sig længere. Sådan lyder rådet fra Haveselskabet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du ondt i hårrødderne efter julefrokosten, så snup en hovedpinepille, Og stik også dit juletræ en, så holder det længere.

Sådan lyder det fra Haveselskabet, der har en række gode råd til, hvordan man holder sit juletræ frisk og grønt i lang tid. For det første er det en god ide, selv at fælde træet, for på den måde er man sikker på at få et helt frisk træ.

"Nordmannsgran holder længst på nålene, men en rødgran kan sagtens stå inde i små 10 dage, stort set uden at tabe nåle. Hvis blot du finder et frisk træ og passer på det, som om det var en buket blomster," siger Jesper Carl Corfitzen, Haveselskabets havefaglige leder i en pressemeddelelse.

Når træet er kommet med hjem, stiller man det udenfor i læ i en spand med vand. På den måde fordamper der mindst muligt vand fra nålene, og når træet skal ind i stuen, er det en god ide at skære et par centimeter af stammen og at vande det hver dag, ligesom med en buket blomster.

Der skal være nok med vand, store træer kan sagtens drikke et par liter vand i døgnet. Og det er her, hovedpinepillerne kommer ind i billedet.

"Ja, du undrer dig sikkert, men den er god nok. Rødgran, omorika og blågran holder længere på nålene, hvis du plopper 1-2 brusetabletter i vandet. Dog skal det være hovedpinepiller, der indeholder acetylsalicylsyre som for eksempel i kodimagnyler. Jeg har selv prøvet tricket, og det hjælper," fortæller Jesper Corfitzen.

Hvis man behandler sit juletræ på den måde, garanterer Haveselskabet, at træet holder, om ikke lige til påske, men helt ind i 2014.