Spændende spansk minibil fra 134.900 kr.

Seat Ibiza med helt ny teknik er hos de danske forhandlere fra 10. juni

Den nye Seat Ibiza er lavet på helt ny teknik, som også skal bruges i den nye VW Polo og en ny Audi A1 Fold sammen
Læs mere
Foto: SEAT

Bilerne i klassen omkring 4 meter i længden, de såkaldte minibiler, er big business. I Danmark står de kompakte og forskelligartede minibiler for omkring en femtedel af det samlede salg af personbiler, og den bedst sælgende bil i Europa er også en minibil – Ford Fiesta. At konkurrencen er hård er derfor forventeligt, men i 2017 sker der usædvanligt meget i klassen for minibiler, at man nemt mister overblikket. Antallet af fornyede modeller har aldrig været større, og nye udgaver af Ford Fiesta, Kia Rio, Nissan Micra og Volkswagen Polo er blot nogle af de vigtigste.

Ibiza er ikke vokset i længden, men bredde og akselafstand er vokset markant for at give bedre pladsforhold Fold sammen
Læs mere
Foto: SEAT.

Seat Ibiza, det spanske bilmærkes traditionelt med populære model, bliver også fornyet fra ende til anden, og introduktionsdatoen og priserne på de fleste versioner er nu offentliggjort. Den nye Ibiza kommer i handlen den 10. juni, og priserne starter på 134.900 kr. Det er en væsentlig prisstigning i forhold til den udgående Ibiza, som stadig markedsføres til priser fra lige under 120.000 kr., men Ibiza er så stærkt fornyet med helt ny platform, langt bedre pladsforhold og mere sikkerhedsudstyr, at prisen virker rimelig.

Simpelt og meget overskueligt layout. Den store skærm bliver ekstraudstyr Fold sammen
Læs mere
Foto: SEAT.

Basismodellen er Ibiza 1,0 MPI Reference med 75 hk, aut. nødbremsesystem, fjernbetjent centrallås og infotainmentsystem med 5”touchscreen, men aircondition koster ekstra i denne version. Væsentligt bedre udstyrede Ibiza med mere kraftige motorer løber ikke op i voldsomme summer, så det koster eksempelvis kun 10.000 kr. at udstyre Reference-modellen med 1 liters trecylindret turbomotor med 95 hk. Med Style-udstyr (aircondition, Bluetooth, fartpilot, læderrat, varme i forsæderne, regnsensor) lyder prisen med 95 hk på rimelige 159.900 kr. En stærkere variant af samme turbomotor med 115 hk koster yderligere 12.000 kr.

To topmodeller, Xcellence med fokus på komfort og FR med fokus på dynamik, kommer til samme pris – fra 174.900 kr. med 95 hk, 186.900 kr. med 115 hk. De har bl.a alufælge som standard. Topmodellen, Ibiza 1,5 TSI FR med 150 hk, er endnu ikke prissat, men lander sandsynligvis over 200.000 kr.