Sommerhus: Spar 60 pct. på Sjælland

Forskellen mellem den dyreste og billigste kommune er 14.500 kroner for en enkelt kvm en times kørsel fra København.

Næstved er Danmarks fjerdedyreste kommune at købe sommerhuse i. Foto: PR/EDC Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når københavnerne er på jagt efter et sommerhus, er det ikke ligegyldigt, i hvilken retning de drøner af sted, hvis de vel at mærke skeler til boligpriserne. Kører du mellem 45 og 75 minutter i bil fra centrum af hovedstaden, er prisforskellene på Sjælland markante.

Helsingør er den ubetinget dyreste kommune med en pris på 24.610 kr. for en enkelt kvm sommerhus. Dernæst følger kommunerne Gribskov og Halsnæs med kvadratmeterpriser på henholdsvis 19.142 kr. og 15.379 kr.

De eksklusive områder

»Det er forudsigeligt, at tre nordsjællandske kommuner placerer sig i top tre. Eksklusive områder som Tisvilde og Hornbæk, der ligger i Gribskov og Helsingør Kommune, er med til at trække gennemsnittet op. Men at Næstved Kommune napper fjerdepladsen, vil nok komme som en overraskelse for mange. Især fordi den overhaler både Odsherred, Frederikssund og Holbæk, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Holbæk er den billigste kommune med en kvadratmeterpris på 9.792 kr, og køber du 50 kvm sommerhus her frem for i Helsingør, lyder prisforskellen på 740.900 kroner.