Smuk konceptbil fra BMW bliver til virkelighed i 2018

Den bayerske producent har en ny roadster på vej som afløser for Z4, og den er udviklet i samarbejde med Toyota

Den nye konceptbil udvikler sig i 2018 til en ny Z4 roadster - og forhåbentlig holder BMW fast i de former, vi ser her Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

BMW har en glorværdig fortid som skaber af roadstere, de kompakte og lave sportsvogne med kaleche, som går tilbage til modeller som 328 fra 1930'erne og den smukke 507 fra midt i 1950'erne. I 1990'erne genoplivede BMW det ellers dvaleramte roadster-program med den amerikansk producerede Z3, og efterfølgende afløsere med Z4-navnet har holdt fanen højt.

Men ikke så meget den nuværende Z4, som er længere fra den puristiske tankegang omkring roadster-modellerne, hvor minimalisme omkring vægt og køreegenskaber er noget af det vigtigste. Den har ikke kaleche, men fast foldetag, og den er mere til komfort end dynamik.Den minimalisme ser nu ud til at være på vej tilbage med fuld kraft. En længe ventet afløser til Z4 får endelig premiere i 2018, og den skulle ikke lægge sig langt fra den smukke nye konceptbil, som du ser på billederne: BMW Concept Z4.

Den nye Z4 kommer til at dele platform med en ny roadster fra Toyota, og når du er kommet dig over det chok, skal du vide, at japanerne også godt ved, hvordan man skruer en sportslig baghjulstrækker sammen (GT86, Lexus IS).

Den fælles udvikling, som skulle afføde to vidt forskellige biler, gør at Z4 og den japanske roadster kan er mere veludviklede biler, end de ellers ville være – de sælges i forholdsvis små mængder, så at udviklingsomkostningerne deles er et plus. At Z4 bliver mere minimalistisk, virker helt givet.Det tunge foldetag skrottes, og en klassisk og lettere kaleche vender tilbage.

Tung teknik som baghjulsstyring, som ses på mange andre BMW-modeller, bliver der ikke plads til. BMW går efter den lethed og balance, som den nuværende Z4 mangler, men man kommer ikke til at undvære seks cylindre, hvis man vil have dem. Så langt vil BMW (og Toyota) alligevel ikke gå for at minimere vægten.

Firecylindrede motorer bliver, sandsynligvis med en volumen på 2 liter, bliver den solide bund i modelprogrammet, men en ren M-model i stil med M2 regner vi ikke med at se. Der er træk fra den smukke Z8 og fra den nuværende 6-serie, men konceptbilen viser nye træk omkring grillen og forlygterne. Konceptbilens proportioner og design giver store forventninger til en smuk Z4, når den står klar engang i 2018.