Skandinavisk design smitter af på boligen

Mig og mit hjem: PR-bureau-direktør Annette Spanggaard bor i sit drømmehus, som hendes mand købte til dem ubeset, mens han var i Japan. Villaen er fyldt med det nordiske design, der også er hendes arbejde.

Annette Spanggaard havde altid elsket den hvide patriciervilla i Fredensborg, som hun nu bor i med sin familie. Stuen er aflang, og derfor har parret valgt en lang sofa uden traditionelle lænestole overfor, men i stedet med et hvidt corianbord, som de selv har lavet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Camilla Stephan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor bor du, som du gør?

Jeg er en ægte skandinav. Jeg har boet og arbejdet i hele Skandinavien og har i dag mine kontorer placeret i Oslo, Stockholm og København. I tillæg arbejder jeg dagligt med nordisk design, og det præger min bolig, der bærer et stærkt nordisk præg. Jeg boede i mange år i træhus i Norge, derpå i ditto i Danmark, men nu i en typisk patriciervilla med sort tegltag og hvide pudsede vægge lige midt i idylliske Fredensborg. Huset har jeg altid elsket, og en dag ringede min mand fra Japan og fortalte, at han havde købt vores drømmehus uset dog på betingelse af, at jeg godkendte samme dag! Normalt er der ikke langt fra tanke til handling, når man hedder Annette Spanggaard, men her må jeg indrømme, at jeg blev overhalet indenom.

Billedserie:

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Jeg går direkte ind på mit kontor, som ligger i et tårnværelse på siden af vores stue. Her smider jeg min pc og stakken af opgaver, jeg som regel har med hjem til aftenvagten. Dernæst tager jeg mig af mine børn og begynder at lave mad. Tidspunktet mellem seks og ni er helliget min familie. Jeg rejser en del og bryder mig ikke specielt om det, da jeg er et stort hjemmemenneske. Mit hjem vil altid være mit slot.

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?

Mit køkken og mit kontor. I de to rum kan jeg skrive fra morgen til aften. I køkkenet har jeg udsigt til haven, og her elsker jeg pladsen ved det store spisebord, hvor alle mine inspirationspapirer kan flyde. I kontoret har jeg vinduer næsten hele vejen rundt omkring mig, da det er et rundt rum. Her finder jeg den ultimative ro til at finetune de store linjer, jeg har lagt i køkkenet. For mig er dét at skrive en slags livseleksir. Før jeg stiftede House of Communication, sagde jeg mit marketingchef-job op hos Kraft Foods for at skrive. Jeg vidste ikke konkret, hvad skriveriet ville lede til, men jeg tog på journalisthøjskole i London med min dengang treårige datter i håbet om en mere selvstændig tilværelse. Herfra udviklede House of Communication sig.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

Jeg er en stor fan af alle de nye skandinaviske design-ting, jeg har erhvervet mig de sidste 10 år. Arne Jacobsens vægur fra Rosendahl Design Group, Royal Copenhagen-servicet, Carl Hansens Y-stole og Montana-arrangementet til alle mine ECCO-sko.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?

De ting, jeg har arvet fra mine olde- og bedsteforældre, har en stor affektionsværdi for mig. Jeg er et stort familiemenneske og mindes mine slægtninge, når jeg sidder i min oldemors gamle stol eller spiser af min mormors sølvbestik. Nogle af tingene har jeg sat ind i en lidt yngre sammenhæng i dag. For eksempel har jeg ombetrukket nogle 150 år gamle stole fra min oldemors hjem med nye moderne tekstiler. Min mormors gamle havestuesæt bruger jeg i dag på terrassen med farverige tæpper fra Geismars Væverier. Det ville have glædet min mormor, havde hun vidst det.

Følg også boligstoffet på Facebook

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?

Det er ting, jeg sjovt nok har købt i udlandet, og som altså ikke er skandinaviske. Men det hænger nok sammen med oplevelsen, jeg havde i forbindelse med købet. Specielt husker jeg to tesæt et fransk sæt i keramik, jeg købte for min beskedne au pair-løn i Nice samt et Beatrix Potter-stel fra London. Sidst, men ikke mindst har jeg netop været ude at fiske perler i Kina. Det var en uforglemmelig oplevelse, da jeg efter en kort rotur tog en flot musling op og åbnede den for at finde fem store perler. Det har inspireret mig til smykkerne, jeg har på, som snart skal sælges sammen med en lille kollektion til velgørende formål under navnet Pearl Stories for at støtte kvinder i nød.

Hvad har du senest købt til din bolig?

En Bang & Olufsen Beolit et skønt musikanlæg med cool, skandinavisk design og uforglemmelig lyd. Samt en gammel svensk træbænk til vores hall, der skulle passe til nogle malerier af mine børn, som jeg har fået en kinesisk maler i Shanghai til at male efter to fotografier.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?

Noget, som ikke falder naturligt ind i huset. Det generer mit øje at have tunge møbler og alt for mange farver fra andre himmelstrøg i dette hus. Hver ting på sin plads. Lige så smukt et kinesisk maleri eller et tyrkisk tæppe kan være på deres hjemstavn, lige så malplaceret føler jeg, at de er i mit hjem.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?

Jeg ville elske at bygge en stor overbygget terrasse til brug året rundt. Her kunne jeg sidde og skrive og nyde årstiderne flyve forbi.

Hvordan er dit forhold til dine naboer?

Særdeles fortræffeligt. Min søn er bedste ven og klassekammerat med naboens datter. Vi er sågar enige om, at ligusterhækken ikke er i vores smag, så den fælder vi en dag ved fælles hjælp.