Skal dit juletræ være minimalistisk, nostalgisk, moderne eller naturligt?

Tip til helt enkel juletræspynt

Normalt forbinder vi julens kræmmerhuse med printet, farverigt papir, men sådan behøver det ikke nødvendigvis være. Den danske keramiker Ditte Fischer elsker den enkle, grafiske og nordiske jul, hvor træet og hjemmet er udsmykket med pynt, som ikke stjæler opmærksomheden, men understøtter det skandinaviske rene udtryk. Derfor har hun formgivet et kræmmerhus i indfarvet porcelæn i fire afdæmpede toner: army, hvid, grå og sort. Det findes i tre størrelser – alle med hank i naturfarvet læder. Kræmmerhuse i porcelæn fra Ditte Fischer, 150-200 kr. pr. stk. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til de minimalistiske

Normalt forbinder vi julens kræmmerhuse med printet, farverigt papir, men sådan behøver det ikke nødvendigvis være. Den danske keramiker Ditte Fischer elsker den enkle, grafiske og nordiske jul, hvor træet og hjemmet er udsmykket med pynt, som ikke stjæler opmærksomheden, men understøtter det skandinaviske rene udtryk. Derfor har hun formgivet et kræmmerhus i indfarvet porcelæn i fire afdæmpede toner: army, hvid, grå og sort. Det findes i tre størrelser – alle med hank i naturfarvet læder.

Kræmmerhuse i porcelæn fra Ditte Fischer, 150-200 kr. pr. stk.

Helt enkelt

Simpel og samtidig sofistikeret er kodeordene for en af nyhederne i Ferm Livings julekollektion, nemlig disse smukke ornamenter i bladform. På grene, på juletræet eller i vinduet giver messingornamenterne et moderne præg til din oppyntning og går samtidig fint i spænd med resten af julens farver. Hvert ornament er 15 cm højt og er designet i samarbejde med Leise Dich Abrahamsen.

Ornamenter fra Ferm Living, 149 kr. for et sæt m. 4 stk.

Simpel og samtidig sofistikeret er kodeordene for en af nyhederne i Ferm Livings julekollektion, nemlig disse smukke ornamenter i bladform. På grene, på juletræet eller i vinduet giver messingornamenterne et moderne præg til din oppyntning og går samtidig fint i spænd med resten af julens farver. Hvert ornament er 15 cm højt og er designet i samarbejde med Leise Dich Abrahamsen. Oranamenter fra Ferm Living, 149 kr. for et sæt m. 4 stk. Fold sammen
Læs mere

Naturlig jul

Smukke vintergrene er en god måde at pynte op til jul på en lidt underspillet måde, der passer rigtig flot i den nordiske indretning. Danske By Wirth har skabt en række ornamenter, som passer ideelt til grene, nemlig i form af kogler, agern, iskrystaller og blanke blade på den stedsegrønne kristtorn. De organiske juleornamenter er lavet i egetræsfinér, pulverlakeret stål og matbørstet messing i farverne eg natur, mat messing, sort og mørkeblå.

Juleornamenter fra By Wirth, 49-69 kr. pr. stk.

Nostalgisk skøjtetur

Selv om skøjter ikke på samme måde som hjerter, stjerner, engle og nisser signalerer jul, leder de alligevel for mange tankerne hen på fordums skøjteture og ægte nostalgisk julestemning. Én Gry & Sif har fanget nostalgien i dette lille, fine skøjtepynt, der ligesom resten af den danske designvirksomheds produkter er fremstillet i hånden på Fairtrade-certificerede værksteder i Nepal. Skøjterne måler 5,5x4 cm.

Skøjtepynt fra Én Gry & Sif, 39,95 kr.

Moderne bud på topstjernen

Juletræet er ikke fuldendt uden en stjerne på toppen, og netop en topstjerne er en af nyhederne i Steltons julekollektion. Designduoen bag, Halskov & Dalsgaard, har taget udgangspunkt i det traditionelle flettede julehjerte, engle og dekorative julekugler og skabt deres bud på den klassiske jul i en moderne fortolkning. Topstjernen i messing har fået navnet Tangle, og den måler 23,6 cm i højden.

Tangle topstjerne fra Stelton, 599,95 kr.

Juletræet er ikke fuldendt uden en stjerne på toppen, og netop en topstjerne er en af nyhederne i Steltons julekollektion. Designduoen bag, Halskov & Dalsgaard, har taget udgangspunkt i det traditionelle flettede julehjerte, engle og dekorative julekugler og skabt deres bud på den klassiske jul i en moderne fortolkning. Topstjernen i messing har fået navnet Tangle, og den måler 23,6 cm i højden. Tangle topstjerne fra Stelton, 599,95 kr. Fold sammen
Læs mere