Se reklamemandens kreative designerhjem

Rasmus Gottliebsen er reklamemand med en designer gemt indeni. Hans hjem kræver en overbærende kone, da mange selvbygger-projekter dominerer taglejligheden på Nørrebro.

Stuen og gangen i taglejligheden er et stort galleri af blandede billeder. Nogle af dem har Rasmus Gottliebsen og hans kone selv lavet, andre er arvet eller nyttehandler. Den forskelligfarvede 'blomst' er eksempelvis et sofabord, som Rasmus Gottlieb først malede, og som datteren My så malede videre på, uden at mor og far opdagede det. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beskriv dit hjem med tre ord?

Hyggeligt, funktionelt og Byggemand Bob-ish.

Hvorfor bor du, som du gør?

Lejligheden er vind og skæv, har skøre vægge og lavt loft, fordi det er en taglejlighed, derfor tiggede den om at få lavet specialløsninger. Jeg kan rigtig godt lide at bygge ting selv, og min kone er heldigvis MEGET large, så derfor består vores hjem af en hel del løsninger skabt af materiale fra Genbyg og resten sammentømret fra Silvan.

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Råber: Så er faaarrr hjemme!!!

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?

Køkkenet. Det er lille, og bænkene omkring spisebordet var derfor mere en nødvendighed end et valg. Men gaven ved dem er, at man naturligt sidder tættere og kan slænge sig i puder. Det gør det enormt hyggeligt at hænge ud der, både for os og for gæster.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

Når de dyre møbler har fået deres første ridser eller børne-signaturer, for så bruger man dem ligesom bare uanset deres pris.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?

Den første stol, jeg købte, var Arne Jacobsens Mågen. Og så en sort Y-stol, jeg fik af min kone i fødselsdagsgave. Vi har nu besluttet os for kun at have én af hver stol. Simpelthen fordi der findes så mange fantastiske stole, så det ville være både synd og umuligt at vælge én stol. Det har ikke noget at gøre med, at de begge er danske, men de er ikonisk smukke på hver deres meget forskellige måde.

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?

Det må være juleaftenerne. Efter vi har fået børn, holder vi selv jul, og vi følger meget danske traditioner. Jeg synes, det er hyggeligt at tage ud og fælde træet selv og så pynte det sammen med børnene.

Følg også boligstoffet på Facebook

Hvad har du senest købt til din bolig?

MDF-plader, som jeg skal forvandle til montrer til min kones nye smykkefirma Lulu Badulla, som hun lancerer i det nye år, og så Snoopy-lampen af Castiglioni. Den er en af Castiglionis og FLOS mest ikoniske lamper og emmer af kvalitet. Man har bare følelsen af, at den er produceret med kærlighed og kompromisløs respekt for designet. Den er tung som ind i h... og lavet af marmor, glas og metal, og så har den humor i kraft af sit navn og sin form.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?

Jeg er ikke så glad for ting, hvis eneste formål er at pynte. Ting skal have en funktion af en art og gerne være lidt udfordrende. For eksempel skal kunst have en idé eller en historie, så det ikke bare bliver vægdekoration, og design må gerne have humor. Jeg kan ikke lide en speciel stilart eller farve, men jeg kan altid se, når noget stikker ud.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?

Vores badeværelset og farven i opgangen (men det kommer).

Hvor flytter du hen næste gang?

Det ser vi på til den tid.