Se designerens eget rolige hjem

Anne Lehmann er produkt- og grafisk designer ved Normann Copenhagen, og hendes hverdag er fuld af kreativitet og visuelle udtryk, så hjemmet på Nørrebro er indrettet enkelt med ro og orden i fokus.

I spisestuen har det store, tunge egetræsbord den centrale plads. De polstrede stole er fra HAY, og maleriet har Anne Lehmann malet ud fra et fotografi af den engelske portræt- og modefotograf Rankin. På sommerdage bruges madrassen i vindueskarmen til at slappe af med en kop kaffe og kigge på byens mennesker. I baggrunden ses Anne Lehmanns yndlingsrum, lejlighedens walk-in, der fører videre ind til soveværelset. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Camilla Stephan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beskriv dit hjem med tre ord?

Gæstfrit, minimalistisk og praktisk.

Billedserie: 

Hvorfor bor du, som du gør?

Kombinationen af perfekt beliggenhed, charmerende skråvægge og god plads til gæster gjorde, at jeg faldt øjeblikkeligt for lejligheden og købte den få dage efter, jeg havde set den. Jeg har indrettet mig meget enkelt, fordi jeg oftest bare har brug for ro og orden, når jeg kommer hjem fra en arbejdsdag med masser af spontan kreativitet og visuelle indtryk. Af samme grund har jeg heller ikke specielt mange farver.

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Hænger hoveddørsnøglen på sin krog og tjekker min mail.

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?

Det må være mit walk-in. Det er en ren skattekiste, hvor jeg gemmer alle mine smukke ting. Jeg nyder meget at gå herind og klæde mig på hver morgen.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

At her er meget stille. Da jeg bor øverst og har hele etagen, hører jeg aldrig mine naboer. 

Facebook: Følg boligstoffet

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?

Min kitchede guldtelefon med drejeskive, som jeg har arvet fra min mormor. Hun boede meget specielt, og telefonen minder mig om min barndom, hvor jeg brugte den til at ringe hjem til mine forældre på, når jeg var på besøg hos mormor.

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?
J

Jeg har holdt mange store fester gennem tiden, og jeg elsker at se mine glade venner danse tossede rundt i lejligheden. Så tager jeg spejlkuglen frem og hænger den op i spisestuen, der med det samme bliver tryllet om til et dansegulv.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?

Et kattetræ.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?

Badeværelset skal have nogle andre fliser på et tidspunkt, men jeg vil egentlig hellere en tur til New York ... Og ellers er jeg godt tilfreds. Til sensommeren får jeg bygget en stor altan ud til gården. Det bliver dejligt at kunne slå dørene op og invitere på drinks i aftensolen.

Hvordan er dit forhold til dine naboer?

Rigtig godt. Vi ses ofte, da vi hjælpes ad med de forskellige opgaver i ejendommen.

Hvor flytter du hen næste gang?

Har ingen idé. Måske på den anden side af jorden – måske bare på den anden side af gården.