Se billederne: Spansk design rykker

Verden har fået øjnene op for spansk design med moderne, lyse træsorter, filt, korssting og håndlavede møbler i rokoko-stil.

Gandia Blasco, der er suveræn i udendørsmøbler, bevæger sig langsomt inden døre. Senest med kollektionen Canevas Space, designet af hollandske Charlotte Lancelot. De perforerede filtmåtter, som er genbrug, holdes sammen af mega korssting. Gandiablasco.com Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en tid, hvor finanskrisen sætter dybe spor overalt i Spanien, lever landets tredjestørste by, Valencia, i en slags »helle«.

Byen – og hele hele provinsen – er hjemsted for størstedelen af den spanske møbelproduktion, når det gælder moderne, men også klassiske møbler i forskellige stilarter. Alene i 2011 eksporterede Spanien møbler for næsten 1,3 million euro.

Herhjemme er der ikke det store udvalg af spanske designermøbler i butikkerne, men mange arkitekter og indretningsfirmaer bruger spanske møbler i deres  indretningsprojekter. Det sker i endnu højere grad i lande som Frankrig, Tyskland og England.
Billedserie:

Læg dertil de kæmpestore markeder, Rusland, De Arabiske lande, Sydamerika og Østen. Her bliver der bygget gigantiske hoteller, ditto paladser og indrettet luksuslejligheder med håndlavede spanske møbler – nogle i rokoko-stil, andre i Art Jugend-stil og andre igen med helt moderne møbler, som det ses på dette opslag.

Følg også boligstoffet på Facebook

Derfor ser Juan Carlos Munoz Melero, formand for den spanske sammenslutning af møbelproducenter og eksportører, med fortrøstning på fremtiden. Også fordi der kommer mange udenlandske indkøbere på messen.

- På Feria Habita Valencia er vi på hjemmebane og kan vise det største udvalg af spansk design. Læg dertil byen og dens fantastiske arkitektur, der i sig selv er attraktioner, siger han.

Side om side med de gode håndværkstraditioner markerer de spanske designere sig blandt verdenseliten. Landets topnavn, Jaime Hayon, hører til netop der. Efter at have boet i Italien og London i flere år er han flyttet til Valencia,men han færdes efterhånden også hjemmevant i Danmark.

Sidste år var han aktuel med sofaen Favn fra Fritz Hansen og her i efteråret med en stol fra det unge designfirma &tradition. Af andre spanske navne skal nævnes Patricia Urquiola, nu bosat og gift i Milano, men stadig som tegner af møbler for blandt andet Andreu world og Kettal. Jorge Pensi, Javier Mariscal, Javier Herrero hører også til dem, der ofte arbejder i Milano.

Se præsentation af de spanske frontløbere og deres design  i billedserien her: