Salget af sommerhuse ser ud til at boome i år

Der har været gang i sommerhushandlerne i år. Helt konkret er der solgt 24 pct. flere end i januar og februar sidste år.

Sommerhussalget er allerede godt i gang, selv om vi stadig er i marts. Fold sammen
Læs mere
Foto: Home
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indtil videre har 2017 været en sand boligfest. Der er nærmere bestemt blevet handlet 10.632 boliger i årets to første måneder, hvilket er 10 pct. flere end i samme periode i 2016. Det betyder blandt andet, at der blev solgt 500 flere boliger i februar i år sammenlignet med sidste år. Og mere end 2.000 flere end i februar 2010, hvilket svarer til en stigning på over 70 pct. Det viser tal fra Boligsiden.dk.

Særligt salget af sommerhuse har markeret sig i år med en stigning på 24 pct. sammenlignet med januar og februar måned sidste år.

Kurven er opadgående

Og det er specielt Region Sjælland, der får stigningen til at skyde til himmels.

Her lyder den positive udvikling på hele 38 pct., mens Region Nordjylland også bidrager positivt til statistikken med en stigning på 26 pct.

»Sommerhussalget peakede i 2004 med 12.500 handler og blev i forbindelse med krisen mere end halveret, således at niveauet fra 2008 og flere år frem lå på mellem 5.000-6.000 solgte sommerhuse om året. De sidste seks år har kurven kun været opadgående, og vi ser nu, at vi stille og roligt nærmer os niveauet før krisen,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.