Salg af ejendomme på landet er eksploderet

Salget af landejendomme er steget med 80 pct. fra 2011 til 2016.

Salget af danske landejendomme er steget med 80 pct. fra 2011 til 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDC

Er du vild med duften af bark, og har du brug for plads omkring dig, så er du formentlig en af dem, der kunne være interesseret i at bo i en landejendom. Og det er du langtfra alene om, for efter nogle dårlige år omkring finanskrisen er landejendomme blevet populære igen.

I 2016 blev der solgt 1.239 landejendomme. Det er lidt flere end sidste år og 80 pct. flere end i 2011. Forsigtigheden der herskede på markedet for landejendomme under finanskrisen har altså helt sluppet sit tag i salget. Og det er du langtfra alene om, for i 2016 blev der solgt 1.239 landejendomme. Det er lidt flere end sidste år og 80 pct. flere end i 2011. Finanskrisen har altså helt sluppet sit tag i salget af landejendomme.

Salget holder niveau

»Det er positivt for boligmarkedet som helhed, når der er gang i salget af mange forskellige boligtyper på samme tid. Derfor er det også positivt at se, at salget af landejendomme holder det høje niveau fra 2015, der var det første rigtig gode år efter finanskrisen, og sammenlignet med årene i starten af 10erne har salget af landejendomme været rigtig flot,« siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Midtjyderne er dem, der tilsyneladende er gladest for natur og landlig idyl. I hvert fald er 353 af de 1.239 landejendomme solgt i Region Midtjylland. 41 af disse blev solgt i Silkeborg Kommune, der lægger sig ind på en delt førsteplads på listen over flest solgte landejendomme i 2016. Silkeborg deler førstepladsen med Brønderslev Kommune.

Læs mere: Dyre boliger bliver revet væk i København

Læs mere: Kunstige blomster er hippe igen