Sådan kommer du sikkert i mål med indretning tone i tone

Få en rød tråd gennem indretningen i dit hjem ved at bruge en enkelt farve i forskellige nuancer.

Samme nuancer skaber sammenhæng og harmoni. Her er det lækkert sengetøj og gardiner fra franske Numéro 74, der forhandles hos Smallable.com. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skaber harmoni og en rød tråd gennem hjemmet at indrette med nuancer af en gennemgående tone. Men selv om det lyder enkelt, kan det godt være ganske kompliceret. Vi guider her til, hvordan du kommer sikkert i mål med tone i tone.

1.Farvetone.

Vælg en farvetone, og hold dig overordnet til den. Find den farve, der gør dig bedst tilpas, og lad den være den gennemgående farve i din bolig.

2. Match med nuancer i samme skala.

Hvis du vælger en blå tone som den gennemgående, så indret dig med den i mange nuancer, fra isblå til petroleum og grønne toner, der naturligt ligger i forlængelse.

Pudebetræk i bomuld, 225 kr., dynebetræk i bomuld 140x200 cm, 870 kr. Fra Merci Fold sammen
Læs mere

Sæt sammen med neutrale toner som hvid, sort og træ. Husk at give øjnene pauser fra farverne med møbler i neutrale toner, som er baggrunden for, at det samlede udtryk bliver harmonisk.

Helt konkret: Mal din kommode eller dit spisebord og en væg eller et helt rum i en nuance af din tone, og vælg puder, tæpper, billeder, vaser og anden dekoration i samme nuancer. Sælg de ting, der stikker ud i dine øjne, på loppemarked.

3. Husk kontrasterne.

Bryd det harmoniske tone i tone-look med et par ting, der skiller sig ud fra farveskalaen. På den måde får dit ellers konsekvente farvevalg en fin kontrast.

Forhandlere: