Sådan kommer du i gang med køkkenhaven

Drømmer du om at få jord under neglene og dyrke frugt og grønt, som kan ende på middagsbordet, er svaret en velplejet køkkenhave – også selv om du bor i byen.

Få inspiration til en flot køkkenhave med godt afkast på f.eks. tagfarmen ØsterGRO i København. Stedet har også en restaurant. Se mere på Grospiseri.dk Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En køkkenhave kan være mange ting. Det kan være luksusmodellen med tilhørende drivhus eller det kan anlægges på et skurtag i byen. Under alle omstændigheder er god inspiration første skridt.

Og inspiration kan du hente masser af i de danske besøgshaver, der kan googles på nettet eller findes hos Danmarks første tagfarm, ØsterGRO.

1. Invester i et drivhus.

Et drivhus gør det muligt at dyrke frugt og grønt, som ellers kun er lande med et varmere klima forundt. Drivhusklimaet speeder vækstprocessen op, så du hurtigt kan spise løs af tomater, agurker, squash og salat. Har du ikke meget plads, kan løsningen være et lille city-drivhus.

Snedigt nok er der kommet små drivhuse på markedet, der passer til selv mindre altaner. Et af dem er ’City Greenhouse’ fra Juliana.dk, 3.999 kr. Fold sammen
Læs mere

2. Vandkander i aluminium.

Plasktikkander er smarte, fordi de intet vejer - til gengæld er de gammeldags af aluminium så kønne, at de kan stå fremme i køkkenhaven og pynte, når de ikke er i brug.

3. Et væksthus til vinteren.

Når det er vinter og det kribler i fingrene for at komme i gang med at så og dyrke, er løsningen et væksthus, hvor du kan forspire frø. Væksthuset sørger for, at grøntsager, blomster og krydderurter kan udvikle sig trygt og roligt, indtil de er klar til at blive plantet ud i haven.

Væksthus fra Coop i certificeret akacietræ. Ruderne er i akryl, h 92 cm, b 89 cm, dia 40 cm, Shopping.coop.dk, 999 kr. Fold sammen
Læs mere

4. Lugepude

Overvej en multifunktionel lugepude i stedet for en knæpude. En lugepude er et godt alternativ til knæpuder og kan også puttes bag ryggen, hvis du er så heldig at have tid til at sidde ned i en havestol midt i køkkenhaven.

5. Brug havehandsker.

»Jord under neglene« i konkret betydning kan godt være overvurderet. Du behøver ikke en stor engelsk rosenhave for at føle dig godt tilpas med et par havehandsker, og de holder ikke bare dine negle rene. De forhindrer også rivemærker fra torne og splinter i fingrene.