Så meget koster den nye Kia Picanto

Priserne starter under 100.000 kr., når Kias nye mikrobil introduceres i maj

Ny Kia Picanto kommer til priser fra 94.999 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kia Motors

94.999 kr. plus levering, og man kører fra Kia-forhandleren i en ny Picanto, når den introduceres i maj – Kia har netop meldt priserne ud, og det er som lovet under 100.000 kr. for basismodellen, 1,0 Vision med fem døre og fire siddepladser. Men basismodellen er tæt på at være direkte uinteressant. Den mangler udstyr, de fleste næppe vil undvære. Der er ikke aircondition i den billigste Picanto, heller ikke radio/USB/Bluetooth. Desværre kan aircondition ikke tilkøbes, så på trods af el-ruder, fjernbetjent centrallås og den vidtrækkende automatiske nødbremse op til topfart er det langt bedre at gå til næste trin på Picanto-stigen. Eller faktisk helst to trin op.

Den tredje generation Picanto er en af mikroklassens bedste biler Fold sammen
Læs mere
Foto: Kia Motors.

Trin to hedder Comfort, og her smager det også af komfort og luksus. Lydanlæg med USB og ratbetjening, el-ruder bag og el-sidespejle med varme. Aircondition er her tilkøb til 7.999 kr., Bluetooth koster 1.999 kr. Med 1 liters motoren med 67 hk, samme som i basismodellen, er prisen 104.999 kr. Med aircondition og Bluetooth bliver det 114.997 kr. Men nøjagtigt 2 kr. mere end de cirka 114.997 kr. giver adgang til trin tre, Picanto Advance, som har det udstyr, mange efterspørger – nemlig aircondition og Bluetooth, men også varme i forsæderne, varme i rattet og læderrat. Picanto Advance er den, man skal gå efter.

Den store touchscreen kommer kun til topmodellen GT-Line og mod en merpris på 10.999 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kia Motors Picasa.

16″ store fælge sidder der på topmodellen Picanto GT-Line. Den har udover Advance en masse pynt ude og inde, bl.a. LED-baglygter, kunstlæder på sæderne, skørtesæt og en særlig udstødning. Automatisk klimaanlæg, forskydeligt armlæn foran og andre detaljer krydrer pakken i forhold til Advance. Den fås med motoren med 67 hk til 129.999 kr. Picanto GT-Line fås – desværre, for det er ikke en ret folkelig politik – som den eneste med fartpilot (3.999 kr.), 7″ infotainmentsystem med touchscreen og navigation (10.999 kr.) og nøglefri adgang/start (4.999 kr.).

Det er værd at bemærke, at der findes en opgradering fra fire til fem sæder og en større motor til Picanto, 1,2 liters benzineren med fire cylindre og 84 hk. Fem sæder fås fra Comfort-udstyrsniveau og koster 8.000 kr. merpris, mens den større motor fås fra Advance for kun 7.000 kr. ekstra.