Så meget er salget af lejligheder steget på seks år

Siden 2011 er salget af ejerlejligheder i årets første otte måneder mere end fordoblet.

Ejerlejligheder går i stigende grad som varmt brød. Foto: Jann Kuusisaari. Fold sammen
Læs mere

Der har været særdeles godt gang i markedet for ejerlejligheder, siden vi gik ind i det nuværende årti. Nye tal for handelsaktiviteten fra Boligsiden.dk viser, at der er sket mere end en fordobling i salget siden 2011, hvor der blev omsat 6.020 ejerlejligheder fra januar til og med august.

Salget i den tilsvarende periode i år lyder på 13.786 styk, og i august alene blev der solgt 1.770 ejerlejligheder på landsplan. I forhold til samme måned i 2011 er der tale om en stigning på 107 pct.

»Det er en markant udvikling stigende priser taget i betragtning. Særligt i København, der egenhændigt står for to tredjedele af det samlede salg af ejerlejligheder, er priserne skudt i vejret hen over de seneste år, men har med al tydelighed ikke sat en stopper for købelysten,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Region Hovedstaden ligger højt

Selv om der er sket et lille fald i det samlede salg på 2,6 pct. i august 2017 målt i forhold til samme måned sidste år, er det steget 1,5 pct. i Region Hovedstaden i samme periode. Anderledes ser det ud i Region Midtjylland, hvor der i august blev solgt en femtedel færre boliger end sidste år. I Aarhus lyder faldet på 27,5 pct.