Rio GT-Line - minibil fra Kia med et pift

Kia introducerer nu det sportslige GT-Line til Rio, og det klæder minien med det konservative design. Rio GT-Line lander i Danmark i april med 100 eller 120 hk fra 199.999 kr. I efteråret følger to andre motorer

Fra konservativt til dynamisk - med tilføjelsen af GT-Line-udstyrsniveauet til Rio-modelserien får Kia sin minibil til at virke mere spændende. Den nye variant kommer til Danmark i april til priser fra 199.999 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

En af de mange nyheder fra Kia i 2017 var den nye Rio, komplet med turbomotorer, mere komfort, opdateret sikkerhedsudstyr og mulighed for en “svævende” touchscreen på 7 tommer. Men også inklusive et mere forsigtigt og konservativt design.

Heldigvis er der nu en nyhed på vej, som pifter den koreanske minibil ganske meget op: GT-Line-varianten. GT-Line er Kias måde at sige på, at bilen skal se mere dynamisk ud, og både Picanto, Cee’d, Sportage, Optima, Sorento og Stinger findes allerede med det sportslige look.
Rio GT-Line får en kraftig makeup, som fremhæver de bedste elementer ved bilens design. 17″ alufælge med mørke indlæg, sideskørter, tågeforlygter i det efterhånden for Kia kendte fire-isterninger-design, sorte sidespejle, dobbelt udstødningsrør, ny og lavere forkofanger, grill med sort lak omgivet af en tonet ramme, diffuser under bagkofangeren – og i kabinen GT-Line-læderrat med flad bund, sportssæder med kunstlæder, instrumentpanel i kulfiber (det er faktisk plast) og alu-pedaler.

Fuldt udstyret

GT-Line-varianten har alt det øvrige udstyr fra Advance-udgaven, hvorfor der også er 7″ touchscreen med navigation, bakkamera, p-sensorer bag, aut. nedblændeligt bakspejl, Apple CarPlay/Android Auto, DAB-radio, varme i rattet og meget mere.

Den danske importør har Rio GT-Line ude hos forhandlerne i april. Ved introduktionen er der en motor med valg mellem to ydelser, den harmoniske 1-liters T-GDI-turbomotor med 100 eller 120 hk, men i efteråret bliver der udvidet nedad med de to benzinmotorer med 84 og 100 hk – begge motorer uden turbo. Lanceringen af en 7-trins DCT-dobbeltkoblingsgearkasse i Rio, med turbomotoren, sker også på dette tidspunkt. Indtil nu har det kun været muligt at få en Rio med automatgear med noget så sjældent og gammeldags som en gearkasse med fire trin, så DCT-gearkassen falder på et tørt sted.Priserne for Rio GT-Line med 100 hk starter ved 199.999 kr., mens den stærkere 120 hk starter ved 209.999 kr. ekskl. levering. De priser er identiske med dem for Premium-udgaverne.

17” alufælge, LED-tågeforlygter, sorte sidespejle og en masse andet udstyr pifter Rio op. I første omgang kan GT-Line vælges med to udgaver af turbomotoren på 1 liter, hvor man enten får 100 eller 120 hk. I efteråret kommer to andre motorer, en 1,2 med 84 hk og en 1,4 med 100 hk Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.