Rene linjer med et strejf af farve

Line Therkildsen har skabt en minimalistisk indretning, der bliver blødt op af få farverige indslag og bløde elementer, der skaber harmoni i den store lejlighed.

Foto: Frederikke Heiberg. I stuen har parret valgt at beholde en gammel Ilva-sofa, som er en sovesofa og derfor er virkelig praktisk, når der er overnattende gæster, hvilket sker ofte, da både Line Therkildsen og hendes kæreste er fra Jylland. Gulvtæppet fra Ellos er blødt og dekorativt, og selv om det ikke er super praktisk med en fem-årig i huset, er Line Therkildsen ikke øm om det, da det ikke har kostet en formue. Puderne i sofaen er fra Hay, Ferm Living og Magasin, hvor den rosa plaid også stammer fra. Join-sofabordet fra Fritz Hansen er et af Line Therkildsens bedste boligkøb. På væggen giver det store værk af Nynne Rosenvinge en blød tone. Det findes også i sort, men Line Therkildsen er vild med det blå, fordi hun elsker vand og synes, billedet er så behageligt og lækkert at se på.
Læs mere
Fold sammen

Line Therkildsen flyttede for halvandet år siden sammen med sin kæreste i en rummelig herskabslejlighed på indre Østerbro, hvor hun også har sin kosmetiske klinik.

De 221 kvm har parret valgt at holde i en stram indretning, som gennemgående består af klassiske møbler i sort, som sammen med de hvide vægge giver et monokromt og stilrent udtryk. Her får de enkelte elementer i indretningen luft og plads til at stå frem i de højloftede rum, hvor lyset flyder frit.

Læs mere: Kunstige blomster er hippe igen

Læs mere: Dyre boliger rives væk i København

»Min indretningsstil er nok ret nordisk inspireret. Jeg kan godt lide de rene, lyse og enkle farver og ting. Sort, grå, hvid og naturfarver er mine favoritter, men jeg kan sagtens mikse med farver, som bryder det sort-hvide. Når jeg vælger farver, er det typisk pastelfarver eller en klar farve som f.eks. den blå på det store billede i stuen,« siger Line Therkildsen, der selv om hendes bolig fremstår stram og ren i udtrykket også godt kan lide nips, dog i beherskede mængder, og hun omgiver sig helst med masser af stearinlys, som giver hygge.

»Det nips, jeg vælger at have fremme, kan være alt fra sten, jeg har samlet med min søn på Mauritius, eller en simpel, sjov ting fra Ikea eller et loppemarked. Jeg elsker de to runde kurve i stuen. Jeg fandt dem i en blomsterhandel til ingen penge, og de er simpelthen så fine og bidrager med varme og en hyggelig stemning af sommerhus,« fortæller Line Therkildsen.

Foto: Frederikke Heiberg. I den herskabelige spisestue har Line Therkildsen valgt at male væggene grå, som står flot og elegant til de høje, hvide paneler. Det store spisebord er fra Ikea, og 7’er-stolene af Arne Jacobsen har læderbetræk, som giver blødhed både bogstaveligt og visuelt. Lamperne over bordet stammer fra Ilva. For at bløde op har parret valgt et farverigt maleri, masser af farvede Iittala-fyrfadsstager og et fint spejl med guldramme i gammel stil. Fold sammen
Læs mere

Favoritten er fra Ellos

Indretningen består af en blanding af parrets designklassikere som Arne Jacobsens 7’er-stole og Eames’ gyngestol og gode fund fra Ilva og Ikea.

»Jeg har nok oftest købt ting til boligen i Ilva. Jeg synes, de har mange gode ting til fine priser. Der er enkelte ting, som jeg gerne vil investere i, f.eks. lamper og stole. På min klinik har jeg købt stole fra Fritz Hansen, som jeg er meget glad for, og i vores spisestue har vi de sorte 7’er-stole i læder. Jeg er vild med forretninger som Contrast og andre mindre interiørbutikker, de har så mange lækre ting. Men jeg tør ikke gå derind, for jeg ville bare bruge for mange penge.«

Læs mere:Gør køkkenøen til familiens samlingssted

Læs mere: Fra 'gammel akttebakke' til drømmevilla

En af Line Therkildsens favoritter i boligen er det sorte vitrineskab fra Ellos, som hun elsker. Der har hun samlet en del af sine nipsting, som hun mener, at hendes kæreste synes befinder sig rigtig godt derinde. Vitrineskabet er valgt i sort, og det er helt bevidst.
»Stuen er meget stor, og det passer fint med mørke farver, så rummet ikke virker for stort. Et andet af mine favoritkøb er sofabordet, som jeg har købt hos Fritz Hansen. Det er simpelthen så fint og utrolig praktisk, at man selv med en fem-årig kan holde det fint rent og uden skrammer – det var alle pengene værd.«

Foto: Frederikke Heiberg. Line Therkildsen i Jasper Morrisons loungestol Low Pad, som hendes kæreste faldt for, da han så den på Tate Modern Art i London. Vitrineskabet fra Ellos er fyldt med favorit-nipsting og bøger, og de skaber hygge sammen med de gamle, runde kurve, som er fundet i en blomsterbutik. Fold sammen
Læs mere