Renault Captur – forbedret, men til samme frapris

Den næstmest solgte Renault i Danmark får en mærkbar opgradering, og franskmændene vælger heldigvis at holde indstigningsprisen for den lille SUV på samme niveau som før

Renault kan trods forbedringer af den lille SUV Captur holde indstigningsprisen i ave. Fold sammen
Læs mere
Foto: Picasa

Med lave priser kommer man langt, og det skader heller ikke, at bilen så ser godt ud. Renault har ramt mange danske bilkøberes smag – og trang til værdi for pengene – med deres mindste SUV Captur, og for at holde konkurrenternes biler på afstand introducerer franskmændene i september Captur med et facelift i de danske butikker, og det er lykkes importøren at forhandle minimale prisstigninger på plads.

Konkurrenterne til Captur er bl.a. den nye Opel Crossland X og Peugeot 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Picasa.

Basismodellen Authentique koster i dag 159.900 kr., og den stiger med blot 90 kr., men får så samtidig LED-kørelys og et smartphonebaseret infotainmentsystem som standard. Den skifter også navn til det mere mundrette Life. På samme måde bliver Captur-udstyrsniveauerne Expression Navi Style til Zen, og topmodellen Dynamique skifter til Intens. De to versioner får ligeledes mere udstyr (Zen får bl.a. nøglekort med startknap, Intens får fuld-LED-forlygter), og her skal kunderne lægge henholdsvis 5.000 kr. og 9.000 kr. mere end for den nuværende Captur.

Captur er den mest populære bil i sin klasse i Europa, og det er grunden til, at Renault ikke satser på unødigt store designændringer. C-formede LED-kørelys i kofangeren, antydningen af et beskyttelsesskjold under kofangerne, LED-baglygter, nye lakeringer og mest af alt bedre materialer i interiøret med en mindsket andel af skinnende krom, bedre sæder og nyt Media Nav-infotainmentsystem er små, men velkomne ændringer. Til spørgsmålet hvorfor Captur faceliftet ikke bringer et automatisk nødbremsesystem med sig, svarer Renault med arrogance, at det efterspørger kunderne ikke. Det er at fralægge sig et vigtigt ansvar, og vi håber, at Renault vil overveje at indbygge systemet i Captur ved en kommende opdatering.

Designerne har skiftet den skinnende krom ud med mat og givet kabinen bedre materialer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Picasa.

Det danske modelprogram kører videre med tre motorer, som er de samme som i den nuværende model: en trecylindret benzinmotor på 0,9 liter med 90 hk (fra 159.990 kr.), en firecylindret benzinmotor på 1,2 liter med 120 hk (fra 201.900 kr. med Zen-udstyr) og en firecylindret dieselmotor på 1,5 liter med 90 hk (fra 201.900 kr. med Zen-udstyr). Den automatiske dobbeltkoblingsgearkasse EDC er tilvalg til 120 hk og dieselmotoren og koster 18.000 kr.

LED-forlygter er en nyhed, og de kommer som standard med Intens-udstyret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Picasa.