Projektsalg: Vi køber boliger med historisk vingesus

Boliger, som bygges i gamle fabrikker, kontorer og baghuse, fortæller en historie, og det tiltrækker mange købere.

Der bliver bygget 42 nye boliger på den gamle Quintus Bastion. Foto: Home Fold sammen
Læs mere

Quintus Bastion er en del af det gamle befæstningsanlæg Christianshavns Vold. Bastionen blev anlagt i 1685 under Kong Christian V og var militæreje frem til 1990erne.

Men de kronede dage for den gamle bastion er ikke helt ovre. I dag bliver der bygget 42 moderne boliger i området, og den historiske fortælling kombineret med en god beliggenhed gør dem til attraktive projektsalg.

Hos ejendomsmæglerkæden Home, som står for salget, oplever man, at boligkøberne generelt er interesserede i projektsalg med en historie i bagagen.

»Boligerne er etableret med respekt for bygningernes historiske betydning og brug af bygningernes oprindelige konstruktioner for at skabe en sammenhængende fortælling om boligens tidligere funktion og tilknytning til området, og det er noget, som køberne elsker,« fortæller ejendomsmægler Lars Heede-Ørsted fra Home Projektsalg, v/ Bengtson & Frydendall A/S.

Selv om boligerne ligger i den dyrere ende af skalaen, er interessen stor blandt købere i alle aldersgrupper – både unge par, par med børn og ældre, fortæller han.

»Det er et spændende projektsalg, som både er lejligheder og meget flotte rækkehuse. Det er ikke bare et standardprojekt, men luksus og med en fantastisk beliggenhed.«

God beliggenhed

Hos Danbolig oplever man også en stor interesse for nye boliger i allerede etableret byggeri – f.eks. gamle erhvervsmål.

»Det er ekstremt populært at købe noget nyt i gammelt byggeri. Det skyldes dels, at boligerne har en historie bag sig, og dels at de gamle bygninger modsat nybyggeri ofte har en god beliggenhed i allerede etablerede områder,« siger Christian Guldhammer fra Danbolig City.

Her har man lige nu flere projektsalg i historiske bygninger på salgshylden. Et af dem er Store Kongens Huse i i det indre København, som består af en klassisk bygning ud til gaden med stuk, høje paneler og andre originale detaljer samt et baghus fra 30erne i klassisk funkisstil, som oprindeligt har været trykkeri. Begge huse bliver lige nu renoveret og omdannet til moderne luksuslejligheder.

Store Kongens Huse-baghuset. Foto: Danbolig Fold sammen
Læs mere

Høje priser

Generelt er netop den type af projekter dyrere end andre, fortæller Thomas Hovgaard, som er relationschef hos Nybolig.

»Projektlejligheder i historiske bygninger eller siloer er typisk dyrere end helt nye, fordi det er en kompliceret proces at bevare det oprindelige og samtidig leve op til de moderne byggekrav. Samtidig vil de ofte også ligge på relativt dyrere grunde,« fortæller han.

Han tilføjer, at boligerne af den grund tiltrækker et segment med penge på lommen.

»Det vil ikke være forkert at sige, at det er købere med ekstra god økonomi, som traditionelt udgør købersegmentet her. Og af gode grunde er det så ikke de helt unge købere, vi ser flest af her.«