Præsident Macron foretrækker Citroëns luksusmærke DS

Ved den officielle indsættelse som Frankrigs præsident lod Emmanuel Macron sig hylde i den helt nye DS 7 Crossback, en SUV-model fra Citroëns luksusmærke

DS 7 Crossback med præsident Macron Fold sammen
Læs mere

I Danmark er det svært at være nationalistisk anlagt, når det kommer til regeringsmedlemmers og statsministerens valg af bil. Vi har ingen nævneværdig bilproduktion, så der kan frit vælges mellem alverdens bilmærker uden at støde nogen. I Frankrig er det anderledes, for som den nyvalgte præsident Emmanuel Macron viste ved sin officielle indsættelse i søndags, så vælger en fransk præsident et fransk bilmærke. Denne gang må Peugeot og Renault se sig fravalgt, for Macron lod sig hylde i en helt ny og meget tidssvarende SUV-model fra Citroëns luksusmærke, DS.

Den nye DS 7 Crossback, en bil som endnu ikke er på markedet, virker som et oplagt valg, da en af fortidens mest kendte præsidentlimousiner i Frankrig er præsident Charles de Gaulles Citroën DS – en ikonisk bilmodel, som har lagt navn til Citroëns luksusmærke. Også den afgåede præsident Francois Hollande lod sig hylde i en DS ved sin indsættelse, en DS 5 Hybrid. Præsident Macrons DS 7 Crossback er ikke en stangvare. DS har arbejdet på præsidentens SUV i syv måneder, og mens pressemeddelelsen kun nævner visuelle ændringer til den luksuriøse SUV, kan man roligt gå ud fra, at bilen også er armeret og sikret mod angreb og attentater.

Indsættelsen den 14. maj var dog en festdag for den franske republik, så præsident Macron stod op gennem det speciallavede skydetag for at lade sig hylde. Speciallavet er også kodeordet for detaljer som det sorte læderindtræk med navnet Opera Inspiration, 20” alufælge med gyldne detaljer og selvfølgelig en flagholder til Trikoloren og præsidentens emblem. DS kommer ikke med kommentarer til motoren i præsidentens DS 7 Crossback – det er indtil videre en statshemmelighed. Når DS 7 Crossback kommer i handlen på et senere tidspunkt, kommer den med benzinmotorer op til 225 hk, dieselmotorer op til 180 hk og som plugin-hybrid med cirka 300 hk. Den nye SUV har en særlig aktiv affjedring, DS Active Suspension, som ved hjælp af kameraer forudser ujævnheder i vejen og indstiller sig derefter. De danske statsministre har gennem de seneste årtier typisk ladet sig transportere i store limousiner som Audi A8 L og Mercedes-Benz S-Klasse Lang.