»Plads er den nye luksus«

Hver uge får vi et indblik i et personligt boligunivers. Denne gang møder vi Benjamin Folkmann Hansen, stifter af det eksklusive tableware-brand Table Noir.

Benjamin Folkmann Hansen. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor finder du inspiration til din bolig?

»Alle steder! Det kan både være designmagasiner som OAK The Nordic Journal, designmuseer i Danmark og i udlandet, men jeg kan også sagtens blive fascineret af indretninger offentlige steder, i butikker eller på restauranter som Michelinrestauranten 108, som vi designede vores første skræddersyede Table Noir-bestik til.«

Hvem synes du er de mest spændende navne på designscenen lige nu?

»Her er vi jo usædvanligt privilegerede i Danmark. Jeg kan godt lide at se efter mindre hypede navne som f.eks. Overgaard & Dyrman, der laver nogle virkelige smukke ting. Jeg elsker deres elegante stole og sofaer og drømmer om at få dem i mit eget hjem.«

Hvis du skulle ændre noget ved din bolig, hvad skulle det så være?

»Jeg er iværksætter og har de seneste år lagt al min energi og mine penge i at lancere vores nye designbrand, Table Noir. Derfor bor jeg i øjeblikket i en relativt lille lejlighed. Men min drøm er at designe mit eget hus. Og planerne er klar, både inde i mit hoved og på de 67 sider med noter og udklip, der beskriver mit fremtidige hus. Det skal være et sted, der er i nærkontakt med naturen, så grænserne mellem ude og inde smelter sammen. Et af de huse, jeg er særlig begejstret for, er Mies van der Rohes ’Farnsworth’. Huset, der i dag er et museum, er et arkitektonisk mesterværk og et pragteksempel på arkitektens filosofi om at lade naturen, huset og beboerne gå op i en højere enhed.«

Hvad er dit bedste indretningstip?

»Plads er den nye luksus. Derfor er mit bedste tip at indrette enkelt med få virkelig gode kvalitetsmøbler og -lamper og kombinere det med følelser. Det er samme designfilosofi, vi har tænkt ind i vores første bestik, der i dag er en del af den permanente udstilling på Designmuseum Danmark. Det er ekstremt enkelt og minimalistisk, fordi vi har fjernet alle unødvendige detaljer og optimeret dem, der var tilbage. Samtidig bruges det på en af verdens førende restauranter, hvor der er en intim og hyggelig stemning. Det er den stemning, vi ønsker, vores kunder kan skabe derhjemme.«

Følg Benjamin Folkmann Hansen og hans univers på Instagram.