Overdådig og dekadent mode

Den prominente danske kjoledesigner, Jesper Høvring, er nok til dekadence i modeverden, men i hans hjem hersker en anden form for stil; her skal være rent, enkelt og fyldt med klassikere.

Stuen rummer både nye og gamle danske klassikere med blandt andet en sofa fra Hay og Ægget af Arne Jacobsen. Billederne over sofaen er fra Cathrine Raben Davidsen og var parrets fem års bryllupsdagsgave til hinanden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kira Brandt Stylist: Elisabeth Kruse, GlottiPress

Designeren Jesper Høvring sættes som oftest i forbindelse med blitzbelyste catwalks og den boudoiragtige butik i København, hvor man kan se et udvalg af hans elegante kreationer – en forgyldt verden, som står i kontrast til hans hjem.

Se hele boligen: 

»Jeg er vild med overdådighed i både indretning og mode, men det holder jeg til mit arbejdsliv. Mit hjem skal være det modsatte, så jeg kan nyde forskelligheden i min dagligdag. Desuden er enkel indretning med moderne møbler noget nemmere at holde rent og pænt, hvilket er vigtigt, når man har to små børn,« fortæller Jesper Høvring.

Faktisk var familiens hjem på et tidspunkt så enkelt indrettet, at designeren og dennes kone Lena måtte re-indrette efter en smuttur til USA.

»Vi havde været ude at rejse og troede faktisk, at vi havde haft indbrud, da vi kom hjem. Det viste sig bare, at vi havde så få møbler, at vores hjem bare så tomt ud,« siger han.

Det resulterede i, at parret investerede i flere møbler og samtidig begyndte at eksperimentere lidt med farver i et hjem, der før primært var sort og hvidt.

At Jesper Høvring selv er designer, ses også i hans filosofi omkring indretningen af hjemmet. Her handler det nemlig ikke kun om udseendet, men også om det håndværk og den historie, der gemmer sig bag møblerne.

»Jeg er selv en håndværker indenfor mit fag, hvilket også præger mit hjem. Jeg vil gerne have designklassikerne og sparer hellere op til lige præcis det møbel, jeg vil have, frem for at finde en halv løsning i en billig designkopi,« siger han.

At parret har valgt netop en dyr løsning med klassikere, gør også, at det er småt med udskiftninger af møbler i hjemmet. Det stopper dog ikke den 39-årige designer i at følge med tidens tendenser inden for interiørverden, som han tager med sig hjem i nips-format.

»Man skiller sig ikke bare af med en klassiker, om det så er Ægget eller et Hay-bord, men det betyder ikke, at man ikke kan holde sin indretning up to date. Jeg går meget op i at følge med i tendenserne, og tager dem gerne med mig hjem i form af kunst, vaser eller andre mindre ting, som jeg nærmest bruger som accessories til hjemmet,« siger Jesper Høvring.

Familien Høvring Købte den 200 kvadratmeter store villa i Hellerup for små tre år siden og gik hurtigt i gang med at rive vægge ned i stueetagen, så de kunne få store, åbne rum, som bedst muligt understregede deres smag i indretning.

»Selv om det er en smule upopulært, er vores samtalekøkken klart familiens mest brugte rum. Jeg går meget op i at lave mad, og vi har ofte gæster, så vi lever nærmest i det rum, hvor der er plads til både store middagsarrangementer og familiens hyggetid,« siger han.

At der skal være plads til familietid, afspejler sig også tydeligt i designerens yndlingsmøbel, som er familiens store sofa fra Hay.

»Jeg elsker simpelthen den sofa. Der er plads til hele familien i den, og den fungerer på mange måder som samlingspunkt for familien, hvor vi kan stresse ned efter en lang dag, hvilket er vigtigt, når man som os shar en lidt for travl kalender« siger han.