Opels fremtid toner frem i ny konceptbil

Det tyske mærke har igen sorte tal på bundlinjen, og med konceptbilen GT X Experimental giver Opel et lille blik ind i fremtiden

Med sit nye designsprog »Opel Vizor« viser Opel linjer, som vi kommer til at se på fremtidige biler Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Axel Wierdemann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opel har i et år været en del af den franske Groupe PSA og er nu et søstermærke til Citroën, DS og Peugeot efter at have været en europæisk producent under vingerne på amerikanske General Motors, som i mere end en forstand var langt, langt væk. I løbet af den korte periode siden den franske overtagelse er mærket blomstret, så Opel for tre uger siden kunne præsentere et halvårsregnskab med noget så usædvanligt som et overskud: cirka 3,8 mia. kr. er opnået gennem synergieffekter i Groupe PSA, højere profit for hver eneste solgte bil og forbedret konkurrenceevne på Opels fabrikker.

Det tyske mærke er nu klar med en konceptbil, GT X Experimental, som med det nye designtema »Opel Vizor« viser, hvad vi kan forvente af Opels design i fremtiden. Men det er ikke den umiddelbare fremtid, vi skal forsøge at spotte i konceptbilens samlede stramme design, for forventningen er, at designet først vil smitte af på modeller, som kommer på markedet midt i 2020’erne. Det nye frontdesign med de vingeformede LED-lygter kan vi dog forvente dukker op tidligere end det.

Opel forventer, at SUV-modeller vil udgøre 40 procent af mærkets salg i 2021, og konceptbilen er derfor naturligt nok en sådan. En kompakt en af slagsen på 406 cm meter i længden. Som resten af bilindustrien fokuserer Opel på en fremtid med elektriske biler, så drivlinjen er en elektrisk motor og et batteri med en kapacitet på 50 kWh. Batteriet kan lades op via induktion, altså uden fysisk kontakt, mellem en “lademåtte” og bilen, som det allerede ses hos BMW.

Alle Opel-modeller vil være helt eller delvist elektrificerede i 2024, og de to første modeller, som får en åbning til en ledning E.R. SUV’en Grandland X, som kommer i en plugin-hybridudgave, og den næste generation af minibilen Corsa, der kommer i en helt elektrisk version.

I 2021 regner Opel med, at 40 procent af de solgte biler fra mærket vil være SUV'er, og konceptbilen er meget passende en elektrisk en af slagsen Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Axel Wierdemann.