Ny Megane RS ankommer i år

Renaults RS-modeller er legendariske som nogle af de hurtigste GTI'er på markedet. Den gamle Megane RS havde i flere omgange rekorden, som hurtigste forhjulstrækker på Nürburgring, og nu er Renault endeligt klar med en afløser

Udsnit af Renaul-plakat. Fold sammen
Læs mere

Renault har for længst trukket tæppet væk under den seneste Megane RS, og tæppet har de i stedet lagt over den nye, så vi i en udsendt video ikke kan se, hvordan den kommer til at se ud.

Videoen er på en gang en fejring af nu 1 mio. Facebook-fans for Renault Sport, en gennemgang af alle tidligere RS-modeller – og et kort blik på den kommende Megane RS i tildækket tilstand med en besked om, at den lanceres senere i år.

Det logiske bud er, at den senest dukker op på biludstillingen i Frankfurt til efteråret, nu hvor Renault ikke havde den med til Genève-udstillingen i marts. Men vi lurer på, om Renault kan holde deres RS-fans hen så længe, når de skriver, offentliggørelsen finder sted "snart". Den udgåede Megane RS toppede med 275 hk i den Trophy-version, der genvandt titlen som hurtigste forhjulstrækker på Nürburgring fra Seat Leon Cupra 280, så Renault Sport arbejder helt sikkert på at få den firecylindrede benzinmotor på 2 liter til at runde 300 hk - for denne gang at stå side om side med VW Golf R med 310 hk og ny Honda Civic Type R med 320 hk.

Vi forventer, at Renault Sport har lært af den grove fejl på Clio RS, som udelukkende fås i en version med automatisk gearkasse med dobbeltkobling, så Megane RS kommer med både manuel og automatisk gearkasse. Det er tredje generation Megane RS, Renault Sport lancerer i år. Den første blev introduceret i 2004. Da der i denne generation Megane ikke findes en model med tre døre, kommer den nye RS med fem af slagsen.