Nu falder antallet af solgte ejerlejligheder i København

Antallet af solgte ejerlejligheder i Københavns Kommune er faldet med to pct. i årets første syv måneder.

Der blev solgt færre ejerlejligheder i de første syv måneder af 2017 end i samme periode året før. Fold sammen
Læs mere

Der er solgt 4.035 ejerlejligheder i Københavns Kommune i de første syv måneder af 2017. Det er små 100 handler færre end i samme periode sidste år og et fald på to pct. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk’s månedlige opgørelse af handelsaktiviteten.

»Der har været så godt gang i salget af lejligheder i København, at udbuddet er faldet så meget, at der er blevet mindre at vælge imellem.

Det er derfor naturligt, at der kommer et punkt, hvor salget ikke stiger mere. Samtidig er priserne steget meget, og det har tvunget mange købere ud over kommunegrænsen i deres boligsøgning,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

På landsplan er antallet af solgte lejligheder da også gået den anden vej, idet der er solgt fem pct. flere lejligheder i de første syv måneder af i år sammenlignet med samme periode sidste år.

»Selv om der er sket et fald i København, stemmer den samlede stigning overens med, at vi ser et stigende salg af ejerlejligheder i de store og mellemstore provinsbyer og på Københavns vestegn.

Faktisk er der solgt små 12.000 ejerlejligheder i hele landet i år. Og det har ikke set sit lige i 2010erne,« påpeger Birgit Daetz.