Nu bliver BMWs fire konceptbiler alle sammen til virkelighed

BMW har på kort tid præsenteret fire spændende konceptbiler, som tegner et stærkt billede af den tyske premiumproducent. I modsætning til mange andre mærkers konceptbiler bliver alle fire til biler, der kommer på markedet i de kommende år

Fra BMW's underbrand BMW i kommer denne kompakte sedan, sandsynligvis en elbil, når den går i produktion Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Konceptbiler kan med rette kaldes drømmescenarier, fantasier eller fjerne fremtidsbilleder. En konceptbil, et designstudie, kan være retningsvisende, men vi har set gang efter gang, at det eneste eksisterende eksemplar parkeres på museum eller i en kælder og aldrig bliver til mere end en fantasifuld ikke-funktionel model, i bedste fald en inspiration. BMW håndterer sine konceptbiler mere håndfast og virkelighedsnært for tiden, og de seneste konceptbiler tegner et billede af en premiumproducent, der kører på fuld styrke mod et bredt og mere underholdende modelprogram end i dag. Først kom oplægget til en helt ny, luksuriøs og sportslig coupé i stor størrelse, 8 Concept Series. Kort tid efter fulgte et skarpt, kompakt koncept over roadster-formatet, Concept Z4, og på den store biludstilling i Frankfurt, som åbner for publikum i morgen torsdag, kan man falde i svime over den enorme SUV X7 iPerformance og en ny model til det elektrificerede brand-i-brandet, BMW i, i Vision Dynamics.

En guddommeligt smuk konceptbil, en forsmag på en helt ny BMW 8-serie. Luksuscoupé i dynamisk design Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.


Vi kan virkelig tillade os at tale om imponerende og bredt udvalg, og vi kan garantere, at der kommer en produktionsudgave af alle fire konceptbiler i løbet af et par år. 8 Concept Series bringer endelig en afløser til den hedengangne 8-serie, en stor luksusbil med mere let og dynamisk design end det, der kendetegner konkurrenten Mercedes-Benz’ S Coupé. Den kommer med seks og otte cylindre, måske endda 12, og en M8 med over 600 hk er allerede fast besluttet. Produktion i løbet af et års tid virker realistisk, og produktionsudgaven af Concept Z4 vil ikke være meget længere ude i fremtiden. Den er direkte afløser til dagens roadster, Z4, men dynamikken og det bløde stoftag vender tilbage. Fire og seks cylindre, udvikling og produktion i samarbejde med Toyota.

En slank og smuk roadster i konceptform, Concept Z4. Den skal afløse og være mere dynamisk end dagens Z4 Fold sammen
Læs mere
Foto: PR AGNIESZKA DOROSZEWICZ.


X7 iPerformance henviser til, at det store SUV-koncept ligger over de i forvejen store X6 og X5. Men ikke bare over i størrelse, men også luksus. Både X7 og 8-serien vil stå på et særligt niveau, hvor BMW i fremtiden skrives helt ud, når man snakker om netop den modeller. Bayrische Motoren Werke, måske for at nærme sig den luksus, Mercedes-Benz prøver at skabe med Mercedes-Maybach. X7 bliver en stor SUV til hele verden, men primært USA og Kina. IPerformance hentyder til, at den kommer som plugin-hybrid, men vi forventer også udgaver med ren forbrændingsmotor, og der går sandsynligvis op til to år, før bilen er på gaden. Endelig er der visionen for i-brandet. En ventet model mellem den kompakte i3 og sportsvognen i8 er der uden tvivl tale om, men måske ikke under det ventede i5-navn. Den coupé-formede sedan, sandsynligvis som ren elbil, vil tiltale et langt bredere publikum end i3 og i8. Introduktion af den færdige model er endnu et stykke ude i fremtiden. En meget lovende - og varieret - fremtid for BMW.

En enorm SUV, og X7-konceptbilen udvikler sig som de tre andre til en produktionsmodel. Den store grill er en tilvænningssag, resten af bilen umiddelbart vellykket Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.