Moderne Steltonkander fyldes med priser

Stelton-serien »Emma«s kander, kopper og skåle er så flot formgivet, at de danske bagmænd, Sebastian Holmbäck og Ulrik Nordentoft, i år har vundet, hvad flere kalder for designverdenens svar på en Oscar.

»Emma« for Stelton. Fold sammen
Læs mere

Erik Magnussens klassiske termokande er langtfra det eneste Stelton-produkt, der har høstet anerkendelse i det store udland. I år har den danske producent af dagligdagsvarer nemlig igen opnået international opmærksomhed, men denne gang for firmaets »Emma«-serie, der blev lanceret i foråret 2013, designet af Sebastian Holmbäck og Ulrik Nordentoft.

Serien, der kombinerer et klassisk udtryk med moderne designelementer, har i år vundet både den internationale »Red Dot Design Award« og »iF Product Design Award«, der i visse kredse er kendt som en »Design Oscar«. Ved sidstnævnte »slog« de danske »Emma«-produkter ikke færre end 3.248 andre bidrag.

»På designområdet er det jo nogle af de største priser, der findes. Der bliver lavet utroligt mange produkter hvert år, og rigtig mange er med i konkurrencerne, så det er jo en særlig anerkendelse, også i kraft af, at det er en virkelig kompetent jury, der står bag,« siger Sebastian Holmbäck. Han kalder uddelingerne for »hardcore design-ting«, der først og fremmest har betydning i de kredse, der for alvor går op i eller arbejder med design. »De her priser lever jo nok ikke, som det er tilfældet med Oscar-uddelingerne, i forbrugernes bevidsthed,« siger han.

Sebastian Holmbäck håber, at »Emma«-produkterne på sigt kan blive lige så langtidsgyldige som Erik Magnussens verdensberømte Stelton-design, selvom han erkender, at den gamle mester har en særlig plads i folks bevidsthed.

»Hans termokande er jo et internationalt ikon, som vi også alle forbinder med en bestemt tid. Det er rigtig sjovt at fortolke det produkt i en moderne ramme. Vi er inde i en periode, der bærer præg af finanskrisens efterdønninger, og hvor lødige produkter fylder meget. Derfor besluttede vi os for at lave en kande med hank af bøgetræ og en krop af malet stål. Det gør, at produktet kan tåle at blive patineret,« siger Sebastian Holmbäck.

»Om produktet bliver løftet op i en anden sfære, er op til forbrugerne. Men det ville da være fedt.«