Mette Lindeberg: Et økologisk eventyr

Mette Lindeberg tog springet fra bankverdenen til selvstændig med sit eget mærke, Manostiles. Her laver hun design med grafik, kvalitet og økologi, som alle kan få fingrene i.

Mette Lindeberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lå ikke lige i kortene, at Mette Lindeberg skulle være designer, da hun blev bankuddannet og ansat i den finansielle sektor. Men det plantede alligevel en idé om at blive selvstændig, da hun oplevede, at alting blev dyrere og dyrere, og med ambitionen om at lave kvalitetsprodukter til en ordentlig pris, blev hun selvstændig designer i sit eget firma, Manostiles.

»Der startede eventyret, og jeg elsker eventyret hver dag. Jeg har lært meget og udvidet min viden fra næsten intet til alt, hvad jeg kan i dag, på de år, jeg har haft Manostiles. Jeg elsker design og lækre minimalistiske ting med en grafisk kant,« fortæller Mette Lindeberg. Og det er i høj grad netop grafik, æstetik og minimalisme, der er et gennemgående tema for hendes kollektioner. Derudover er det vigtigt, at produkterne ikke er fyldt med andet end god samvittighed.

»Alt, hvad jeg kan få økologisk, bliver valgt, og alt i Manostiles er økologisk på nær få produkter. Det er vigtigt for mig, at vi passer på naturen. Jeg rejser selv ud og kontrollerer, at det ikke er børnearbejde, at det er økologisk, og at de krav, jeg stiller, også overholdes af mine leverandører,« forklarer Mette Lindeberg.

Som inkarneret ordensmenneske er det vigtigt, at der er styr på alle detaljerne. Mette Lindeberg fortæller, at hun stiller store krav til sig selv og til sine omgivelser. Og det kan både være en fordel og en ulempe i hendes kreative hverdag.

»Jeg har på forhånd set det færdige produkt foran mig, når jeg designer, og har det hele oppe i hovedet, og derfor kan jeg også blive så skuffet eller stå helt mundlam, hvis jeg får en prøve hjem, som slet ikke ligner det, jeg havde oppe i mit hoved. Nogle gange tænker jeg wow, det er da også meget cool – ikke som jeg havde forestillet mig, men det her produkt er ikke dumt. Og så arbejder jeg videre, og nogle gange bliver det et go!« siger Mette Lindeberg.

IDEERNE KOMMER OFTE dumpende, når Mette Lindeberg er ude på sin løbetur eller på en gåtur på stranden med sine piger. Et nyt produkt kan også komme af noget, som et af børnene siger. Og som mor til seks burde der være inspiration nok at tage af der. Senest er hun blevet mor til bare ti uger gamle Leonora, og det har betydet endnu mere struktur og organisering af hverdagen som selvstændig med seks børn.

»Jeg bliver meget inspireret af at lave produkter, som har en funktion samtidig med, at det ser godt ud og til en pris, alle har råd til. Manostiles er til alle, der går op i design, går op i dem selv og deres hjem. Det inspirerer mig at arbejde videre på de ting, som jeg har i kollektionen i dag – at udvide kollektionen og stadig holde den røde tråd,« fortæller Mette Lindeberg, der nyder at være innovativ og tænke nyt og andeles.

»Det, jeg til dato er mest stolt over, er mine lysestager. Jeg lavede dem sidste år, og de er lavet med mit eget design, Seeds. De er håndlavede og lavet uden mærker af søm men, med en hel plade, som koster væsentligt mere, end hvis du kan se små sømmærker fra skudsamlinger rundt i kanten nede ved bunden,« siger Mette Lindeberg.

Lysestagerne er tænkt som multifunktionelle produkter, som også kan bruges til f.eks. en flaske vin på bordet eller opbevaring af makeup-pensler. Når Mette Lindeberg bliver spurgt til, hvordan fremtiden ser ud, er svaret klart: travl. Planen er at få produkterne ud i flere butikker i Danmark og udvide internationalt til flere markeder.