McLaren lancerer ny hyperbil

McLarens nye hypersportsvogn P15 er et direkte svar på tiltale overfor Aston Martin og Mercedes-AMG, der begge barsler med hyperbiler i 2018

Autocars skitse af den nye McLaren P15 viser en bil, der på alle måder lever op til de ekstreme forventninger, der altid knytter sig til en ny hyperbil. Fold sammen
Læs mere

Bugatti Veyron var den første hyperbil og siden har biler som La Ferrari, McLaren P1 og Porsche 918 Spyder gjort den selskab, som biler der flirter med de 1.000 hestekræfter og præstationer, som ligger udover hvad den klassiske supersportsvogn præsterer. Det er biler hvis teknologi er født på racerbanen, og som kun nænsomt er ændret – for med klem og føn at kunne kvalificerer til en gadelovlig nummerplade.

De to næste hyperbiler på trapperne er Aston Martins Valkyrie og Mercedes-AMG Project One. Valkyrie laver Aston Martin sammen med Red Bulls Formel 1 konstruktørtroldmand Adrian Newey. En bil der ligner en flyvende tallerken på hjul. Mercedes-AMG Project One er en anden hyperbil i 1000 hestekræftersklassen, som vi kan forvente at se i 2018, så engelske McLaren har tænkt sig at imødegå de nye konkurrenter, med modellen P15.

Det bliver McLarens anden hyperbil, og den kommer til at skulle sælges sammen med deres nuværende hypridhyperbil McLaren P1. Men i modsætning til P1 bliver P15 ikke en hybrid men en ren benzinbil. McLarens ingeniører har efter sigende fået helt frie hænder til at lave en ultimativ og kompromisløs baneracer, og det betyder, at de har skåret al overflødig vægt væk. Bilen får anden generation af McLarens kulfiberkerne, som er det skellet som motor og resten af mekanikken skrues på. Motoren er en tunet udgave af fabrikkens 3,8 liters V8 turbomotor, der efter sigende skulle yde omkring 800 hestekræfter. Med en vægt på bilen på kun 1.300 kg, får den nye P15 flere hestekræfter pr. kg end P1, der med sin hybriddrivlinjer vejer over 1,5 tons.

Indtil videre har vi kun det engelske bilmagasin Autocars skitse af bilen, men den skulle være så langt i udviklingen, at den vil blive vist til potentielle købere i slutningen af året, og præsenteret for offentligheden på biludstillingen i Geneve i marts 2018. Formodentligt sammen med både Aston Martin Valkyrie og Mercedes AMG Project One. Prisen lander på omkring 800.000 pund – altså omkring 7. mio. danske kr. før moms og afgifter.