Markant fald i udbuddet af boliger

Nye tal for boligudbuddet i landets regioner viser, at antallet af boliger, der er til salg, falder i hele landet. Det gælder både huse, ejerlejligheder og sommerhuse – særligt Region Hovedstaden markerer sig.

Der er markant længere mellem ’Til salg’-skiltene landet over, end der var på samme tidspunkt sidste år. Foto: PR/EDC Fold sammen
Læs mere

Den høje aktivitet på boligmarkedet kan aflæses direkte i antallet af boliger, der er til salg. Både når det gælder huse, ejerlejligheder og sommerhuse, er udbuddet på landsplan faldet hen over den seneste måned. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Mens vi ser mindre fald i udbuddet siden juli, er der derimod tale om markante ændringer siden august sidste år.

På et enkelt år er antallet af huse, der er til salg, faldet med 5,6 pct. For sommerhuse gælder det 7,2 pct., og ser vi på ejerlejligheder, lyder det tilsvarende fald på hele 13,7 pct.

»I alle tre boligkategorier har boligkøberne fået mindre at vælge imellem. Det gælder især i Region Hovedstaden. På sommerhusmarkedet taler vi om et fald, der er over dobbelt så stort som landsgennemsnittet, nemlig 16,4 pct.,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

»Det er en konsekvens af kombinationen af det historisk høje salg hen over sommeren og de notorisk eftertragtede områder i Nordsjælland, der konsekvent tiltrækker nye købere.«