Markant færre lejligheder til salg

På et år er udbuddet af ejerlejligheder i Region Hovedstaden faldet med 10 pct. Alene i den seneste måned er faldet på tre pct.

Der er i øjeblikket ikke meget at vælge imellem, hvis det er en ejerlejlighed i København, der står øverst på din ønskeliste. Foto: Jens Schott Knudsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er blevet markant færre boliger at vælge imellem for de købere, der er på jagt efter en ejerlejlighed i hovedstaden. Siden maj sidste år er udbuddet faldet med 10 procent, og siden april er den samlede masse af ejerlejligheder med til salg-skilte i vinduet dalet med knap tre procent. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

»Markedet for ejerlejligheder er historisk set drevet af salget i København, hvor andelen lige nu udgør over halvdelen af det samlede udbud.

Til sammenligning har det tidligere ligget 15 procent højere. At niveauet er faldende skyldes ganske enkelt, at boligerne bliver solgt ekstremt hurtigt,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Boligboble i erindring

Det hårde efterspørgselspres skyldes flere faktorer. Birgit Daetz peger på renten og en øget lyst til at sælge.

»Behovet for boliger i byen får priserne til at stige, og med en boligboble i frisk erindring, spekulerer potentielle sælgere måske på, om priserne igen vil falde, og om vinduet for et godt salg lukker snart. Og samtidig oplever køberne et fordelagtigt renteniveau, der gør, at mange kan købe dyrere boliger end tidligere. Det skaber alt sammen et meget livligt marked.«