Lyntest: Peugeot 208 er danskernes favoritbil

I 2017 var Peugeot 208 kongerigets mest solgte bil. Vi gentester publikumsfavoritten for at se, om den stadig har, hvad der skal til.

Peugeot 208 blev Danmarks mest solgte bil i 2017 på en cocktail af tidløst design, højt udstyrsniveau, forrygende dieselmotorer og skarpe priser. Foto: Bertel H. Jensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peugeot 208 er – stadig – Danmarks mest solgte bil. Og det endda til trods for, at der stort set ikke er sket noget med bilen i årevis. Den ser ud i dag, nøjagtig som den gjorde i 2014. Og godt det samme, for hvorfor dog lave om på noget, der lader til at ramme nøjagtig midt i skiven, hvad angår de danske bilkøberes præferencer? Den følger den lidt uortodokse salgskurve som den gamle version af Volvo XC60. Den sælger bedre og bedre for hvert år, der går.

Hvad virker?

Om Peugeot 208 ud over at være den mest populære er Danmarks bedste bil, er straks mere til diskussion, for det er bestemt en bil, der kunne imponere mere på mange områder.

Men det er nok med 208’eren, som det er med Rasmus Seebach: Spørger man musik­anmeldere og andre feinschmeckere, vil de fleste sige, at Seebach juniors musik er kalorielet og uinspirerende, men kigger man på hitlisterne og lokalradioerne, lader den brede befolkning til at have et noget andet syn på den unge herre.

Ligesådan med Peugeot 208.

Med kvaliteter som friskt design, forrygende kampagnepriser og en dieseludgave mere sparsommelig end Joachim von And sidst på måneden taler den et sprog, den almindelige bilkøber kan forstå.

Hvad kunne være bedre?

Der kunne sagtens være lækrere materialer i interiøret, og indretningen af kabinen er heller ikke helt så gennemtænkt, som man kunne ønske sig det. At touchskærmen er blød og virker billig, lader til at være mindre vigtigt for forbrugerne, så længe man kan få Apple car­play på den uden merpris, og de lidt nærige køreegenskaber lader til at blive skubbet i baggrunden i lyset fra soltaget. Det siger i virkeligheden en del om, hvordan bilkøbere tænker – og producenter ikke gør. Læg dertil, at kopholdernes placering inviterer til kaffepletter på sædet, og Peugeot 208 er ikke en fejlfri affære.

Kabinen er elegant designet, men materialer og funktionalitet er ikke længere klasseledende. Foto: Bertel H. Jensen Fold sammen
Læs mere

Er den noget for dig?

Til den enlige pendler er en dieselmotoriseret Peugeot 208 tæt på at være det ultimative bilkøb. Vi beviste for år tilbage, at vi kunne køre til Amsterdam og retur med et forbrug på +30 km/l. Det er sparsommelighed på hjul.

Læg dertil, at dens design stadig fremstår funky, og dens »værdi for pengene«-faktor er decideret forrygende, og Peugeot 208 taler faktisk til en stor skare af bilkøbere. Hvilket salgstallene også viser.

Så nej – det er ikke Danmarks bedste bil, og den er heller ikke klassevinder. Men den har momentum og en pris, der gør den umulig at komme udenom.