Lidt af Japan - midt i Kokkedal

Akiko Kuwahata er – som navnet måske afslører – fra Japan, men har i snart ni år boet og arbejdet som designer i Danmark. Hendes hjem er et fint miks af Skandinavien og Asien.

Akiko Kuwahata sidder her på tatami-måtter foran sit buddhistiske alter i stuen i Kokkedal. Tatami-måtter er en traditionel japansk gulvbelægning, som er blød og behagelig at sidde på – eller få sig en eftermiddagslur, som Akiko Kuwahata fortæller. Bænken har Akiko Kuwahata designet og lavet sammen med sin snedkermand Ken Winther. Den hedder Koko. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beskriv dit hjem med tre ord?

Alt har historie.

Hvorfor bor du, som du gør?

Både min mand og jeg er begge håndværkere, så meget af det, vi omgiver os med, er noget, vi selv eller vores mange gode kreative venner har lavet.

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Sansho siger tak til mit buddhistiske alter for en god dag, og at jeg er kommet godt hjem.

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?

Det er vores kombinerede køkken og stue. Det er vores største rum, og det har meget lys, som kommer fra store vinduer mod haven.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

Det lille værksted, vi har fået, efter vi er flyttet hertil. Det er rigtig godt, at vi har adskilt værkstedet helt fra hjemmet. Det er det gamle køkken, vi har inddraget til værksted, så der var en dør, som vi har blændet af, så man i dag skal ud for at komme ind i værkstedet, hvilket har en god mental virkning, for enten er man i værkstedet, eller også er man hjemme. Man tager en bevidst beslutning, fordi man skal ud og igennem døre for at komme fra det ene til det andet. Men adskillelsen er dog ikke helt lukket, for vi har lavet et lille sødt vindue mellem værkstedet og køkkenet.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?

Jeg kan simpelthen ikke pege på én ting. Vi har flere ting, som er lavet af vores venner, og de er jo derfor alle også forbundet med historier, der betyder noget for os.

Følg også boligstoffet på Facebook

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?

Efter at have boet mange år i byen, er det vidunderligt at komme hjem fra arbejde og kunne åbne havedøren og sætte sig ud i haven i eftermiddagssolen og drikke en kop kaffe eller en kold øl.

Hvad har du senest købt til din bolig?

Et stykke tekstil fra Japan, som vi bruger som vægudsmykning. Vi har ikke dyr kunst på væggene, men køber gerne et stykke nyt tekstil en gang om året for at friske hjemmet op. Med nye farver og former. Det er en let måde at få noget helt nyt at kigge på.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?

Lysstofrør med koldt lys. I Japan er det ofte de kolde lysstofrør, der lyser op i hjemmene, så jeg er glad for den dejlige stemning her i Danmark, hvor lyset ofte er mere varmt og behageligt.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?

Det ville være dejligt med et tagvindue i vores badeværelse, da det ligger uden vindue midt i huset.