Lejlighedspriserne stiger på hele Sjælland

Priserne på ejerlejligheder stiger i hovedstaden, og det smitter af på resten af Sjælland. Den seneste måned alene er priserne steget 5,6 procent i Region Sjælland.

Bolig
Foto: EDC. Priserne på ejerlejligheder stiger i hovedstaden, og det smitter af på resten af Sjælland.
Læs mere
Fold sammen

Salget af ejerlejligheder i Region Sjælland er inde i en rivende udvikling. Det viser Boligsidens Markedsindeks for januar 2017.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for solgte ejerlejligheder i regionen lå 5,6 procent højere end i december. Samtidig er salgstiden for ejerlejligheder faldet markant og lå i januar på 115 dage. Det er et godt stykke under niveauet for december 2016 og 22,5 procent lavere end for et år siden.

De stigende boligpriser i København og resten af hovedstadsområdet spreder sig som ringe i vandet og smitter nu af på hele Sjælland.

- Vi ser igen, at det høje prisniveau i København får mange boligkøbere til at se bredere ud på Sjælland, hvilket har en positiv effekt på boligmarkedet i regionen. Særligt boligsalget i Næstved og Slagelse løfter niveauet. Udviklingen vil formentlig fortsætte, så længe priserne i hovedstadsområdet holder sig oppe, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Priserne på ejerlejligheder i Region Sjælland ligger på det aktuelle markedsindeks 14,8 procent over niveauet fra januar 2016.

Læs også: Dyre boliger rives væk i København

Læs også: Salg af ejendomme på landet er eksploderet