Kvalitet er et must

Mig og mit hjem: Charlotte Jul, stifter af items.nu, ved godt, at det ikke er politisk korrekt at være alt for glad for ting. Men hun frydes alligevel dagligt over sine særlige og personlige ting i hjemmet på Amager.

Villalejligheden er blevet åbnet op og har fået et stort køkken-alrum med brændeovnen, som hele familien elsker, lige om hjørnet. Over den har Charlotte Jul skabt en lille udstillingsvæg med blandede værker af tekstildesigner Signe Emdal, billedkunstner Merete Mathiesen og Pernille Moesgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Camilla Stephan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor bor du, som du gør?

Huset har det mest fantastiske køkken-alrum, som vi virkelig elsker at være i. Vi er en utrolig madglad familie, der derfor bruger meget tid i køkkenet, så det rum er helt klart kernen her i vores hjem. Det lange spisebord i træ bliver af den grund også brugt til kontor, perleplader, lektier, avislæsning, systue og til at opbevare bunker af ting, der skal ordnes, når der er tid. 

Billedserie:

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?

Det første, der sker, når jeg kommer hjem, er, at jeg bliver glad for at træde ind og se alle vores dejlige ting, kunst og møbler. Det er selvfølgelig ikke særligt politisk korrekt at sige, at materielle ting betyder noget. Men vores ting gør altså. De er samlet gennem et helt liv, og alle værker, loppefund og møbler har hver deres særlige og personlige historie. Vi er flyttet et par gange, og hver gang har det givet mig stor glæde at mærke, at det lynhurtigt bliver vores hjem på grund af vores mange smukke og personlige ting. De betyder meget, fordi vi kender de fleste af kunstnerne.

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?

Alle rummene har noget særligt over sig, fordi lyset gennemstrømmer huset, og der er stuk og højt til loftet. Men morgensolen er suveræn i børnenes værelser og i udestuen, som jeg elsker at være i. Her står vores store modulsofa, hvor vi alle fem kan være på én gang, og som bliver brugt til ekstra seng, når vi har mange gæster. Køkken-alrummet er også en favorit, fordi der er plads og udgang til den dejligste solrige træterrasse. Noget, vi virkelig sætter enorm pris på efter et helt liv i lejlighed.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?

Alle vores personlige ting som vores kunst, bøger, og så har jeg en ting med lamper. Jeg er meget glad for vores sidste nye lampe: Pedrera-lampen af Barbra Corsini, som jeg så første gang i Gaudis hus, da jeg boede i Barcelona i 1999. Jeg er glad helt ind i sjælen for, at Gubi har sat den i produktion igen.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi og hvorfor?

Måske akvarellen af Malene Landgren, som vi fik i bryllupsgave af vores venner, Cesta-lampen fra Santa & Cole, som vi fik af en anden kær ven, keramiker Michael Geertsens gule vægobjekt, som han har signeret specielt til mig og så vores lille klap-ud-drinksvogn, som jeg har arvet fra min farfar, og som nu huser magasiner og aviser. Den vogn går way back og er retro på den skønne måde.

Følg også boligstoffet på Facebook

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?

Vores bryllupsbillede, som hænger på vores køleskab blandt alt muligt andet, og er det uofficielle billede, der er taget helt tæt på, hvor vi bare er glade, glade, glade. Det billede siger alt, og jeg bliver altid i godt humør af at kigge på det.

Hvad har du senest købt til din bolig?

En grafisk plakat fra Stileben med teksten: 'We prefer the beauty of chaos over ugly perfection' - i et hjem med to selvstændige og tre børn er man konstant bagefter. Derfor er det vigtigt at holde fokus på bolden og ikke lade sig rive med af unødvendig støj og dø af stress!

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?

Dårlig kvalitet! Jeg vil hellere vente på at få råd til originalen end at købe en kopi. Kvalitet betaler sig og giver større glæde end det hurtige fix, som at få alt på plads i en fart giver.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?

Hvis vi kan blive boende, ville et nyt badeværelse være et oplagt greb, lige som en trappe ned i kælderen ville integrere de to etager og skabe nye interessante muligheder.

Hvordan er dit forhold til dine naboer?

Supergodt Jeg kan ikke forestille mig, at det kan være mere ukompliceret at dele hus med andre end dem. Der er tilpas med hygge og tilpas med distance, for det kan jo være en skrøbelig balance at bo så tæt.

Hvor flytter du hen næste gang?

Tættere på vandet - jeg elsker havet og stranden og er begyndt at havbade ofte, fordi vi nu bor tæt ved Amager Strandpark. Hvis vi ikke kan blive boende her, drømmer jeg om at komme tættere på stranden, så det bliver endnu nemmere lige at smutte ned og få en dukkert. Vi elsker at bo i byen, hvor man kan være i centrum på 10 minutter på cykel, have stranden i baghaven og take away, vvs-installatører og indkøb om hjørnet.