Kunstnerisk penthouse i Berlin

På toppen af en berliner-ejendom, som både huser lejligheder og galleri, ligger en smuk arkitekturperle af en bolig, som byder på masser af kunst, klassiske designmøbler og en tagterrasse, der går rundt om hele lejligheden.

Stuen er meget atypisk med sit arkitektoniske loft, som giver en helt speciel stemning og belysning i rummet. Den italienske Dadonesofa i stuen er fra B&B Italia, designet af Antonio Citterio. Der er god plads til ren afslapning ved bio-pejsen i den store italienske flyder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Capion/IDECORimages

I et kvarter fyldt med gallerier ligger Isabella Mannozzis smukke penthouse, hvor hun bor hun sammen med sin mand og deres to børn. Familien har boet i den unikke bolig, siden parrets yngste datter kom til verden i sommeren 2008. Og selv om der er små børn, er lejligheden fyldt med kunst.

Naturligvis, fristes man til at sige, for familien er også ofte at finde i deres fælles galleri, Galerie Lacke&Farben, som de har haft i fem år, og som ligger blot et stenkast fra lejligheden. Og kunsten er noget af det, som Isabella Mannozzi er allermest glad for i indretningen.

»Vi samler på kunst, og vi skifter jævnligt ud. På fem år har vi skiftet det hele ud to gange. Kunsten er dog altid vores stil, og det er det, som vi godt kan lide,« fortæller hun.

Udover masser af unik kunst, finder man også mange designklassikere i boligen. De lyse rammer er da også perfekte rum til tidløst design, men at købe nye møbler er faktisk ikke noget, som parret gør sig særlig meget i.

»Vores stil er et miks mellem designerklassikere, såsom spisebordet fra Knoll, og gamle møbler, som vi har arvet fra min bedstemor og min mands forældre. Vi kan godt lide tanken om kun at købe møbler, som er strengt nødvendige at have, og vi prøver også at genbruge vores gamle ting, som vi købte, da vi studerede. Derudover holder vi utrolig meget af smukt design, som også holder i mange år,« siger Isabella Mannozzi.

Netop genbrug er noget, som Isabella Mannozzi går meget op i. I disse tider, hvor brug og smid væk-kulturen er erstattet af miljøvenlige løsninger og stilleben, gør parret meget for ikke at få for mange unødvendige ting ind i deres hjem.

»Hvis du spørger mig om, hvad jeg er mest stolt af i vores hjem, så er det, at næsten alt i børnenes værelse – møbler, legetøj, bøger og accessories – er fra min egen barndom. Mine forældre havde et stort loft, hvor de opbevarede alle mine ting. Da Mila, vores yngste, blev født, gav vi alle møblerne en ny farve. Intet er nyt herinde. Og så alligevel. Det er blevet Milas ting nu. Det kan jeg rigtig godt lide.«

Inspirationen til den tidløse, kreative og stilrene indretning finder Isabella Mannozzi på familiens mange udlandsrejser, hvor tingene bliver gjort på en anden måde end hjemme i Berlin.

»Jeg elsker at rejse. I år tog vi til Afrika, og det var så inspirerende at se skønheden i den simple måde, som mange folk lever på ude på landet. Når vi rejser, elsker jeg at købe masser af etnisk stof, som ofte er meget farverig. Jeg gemmer dem, indtil jeg en dag finder ud af at bruge dem til enten sengetæppe, nederdele til pigerne eller puder til vores hus på Ibiza.«

Naturen spiller også en stor rolle i storbyfamiliens liv, og også her føler Isabella Manozzi sig meget inspireret.

»Jeg synes, at naturen er den bedste inspirationskilde, når det kommer til at kombinere former, farver og materialer. Når jeg eksempelvis ser en fjer, kan jeg falde helt i staver over dens perfekthed. Og skal jeg finde inspiration, når jeg stadig befinder mig i byen, så søger jeg ind på forskellige boligblogs såsom Freunde von Freunden og magasiner såsom MILK Magazine.«

Se mere bolig og Livsstil på vores Facebook side