Kunstnerhjem med plads til livet

Med arvestykker, masser af kunst og plads til at rode har kunstner Christina Winsløv skabt et personligt hjem, hvor der er plads til at leve – og til masser af gæster.

Kunstner Christina Winsløv i sit personlige værksted. Fold sammen
Læs mere

To visuelle og kreative mennesker med en holdning til, hvad man omgiver sig med, må være et godt udgangspunkt for at skabe et personligt og smukt hjem. Og det er det også i villaen fra 1908, hvor kunstneren Christina Winsløv og hendes mand, fotografen Columbus Leth, bor.

De købte huset i 2002 og har fået bygget om og bygget til, i takt med at deres familie voksede. I dag har parret tre børn, og med både egne og børnenes venner er der ofte mange mennesker i hjemmet, og det er udgangspunktet for den indretning, parret har valgt.

»Funktionaliteten er det vigtigste for os, for vores hus er et levested, hvor der altid er mange mennesker. Vi bor et sted, hvor folk går ud og ind hos hinanden, og mange af vores venner har ligesom os mange børn. Vores hjem er et sted, hvor der er plads til at leve. Det medfører indimellem lidt rod, men det må man leve med, når man har valgt at have mange børn og kan lide at have mange folk på besøg,« siger Christina Winsløv, hvis professionelle virke skinner klart igennem i hele boligen.

Den rummelige stue indeholder både spisestue og dagligstue. Det store spisebord fra Naver Collection er et af de dyreste køb, familien har gjort, men til gengæld har de haft det i mange år. Der er ofte 10 mennesker rundt om bordet til aftensmad, og det kræver et stort og gedigent bord. Den gamle slagbænk er et arvestykke fra Christina Winsløvs farmor og er et af boligens mange eksempler på høj funktionalitet. Den kan rumme mange børn, og den har opbevaringsplads i sædet. Eames-stolene er købt brugt med nyt stel for 10 år siden. For enden af rummet har Christina Winsløv skabt en personlig billedvæg med et miks af egne værker, en gammel Curtis Jere-vægskulptur, hun har fundet i New York, en tegning af Tine Brask og en kasse med sommerfugle, og så bliver vinduet en del af billedvæggen med sine dekorative planter. Det fine sorte klaver bruges flittigt af datteren Selma, som spiller klassisk klaver. Fold sammen
Læs mere

Visuelle oplevelser

Hun er kunstner og har sit værksted i villaen, og hun har hele sit liv beskæftiget sig med det visuelle. Fra sine værker til opgaver med visuel styling og scenografi. Derfor oser hendes hjem også af æstetik og kreativitet. Ikke fordi der er lagt en stram stylingplan og et farve-moodboard, men fordi hver en ting er udvalgt med hjertet og med sikker sans for, hvad hun kan lide.

»Jeg kan godt lide skæve ting, som jeg finder på loppemarkeder og rejser. Jeg køber de ting, der taler til mig, og så går jeg ikke så meget op i, at jeg kun vil have træ eller kun vil have sten. Jeg er ikke bange for at blande materialer, overflader og farver. Vi har ikke et farvekodeks eller en bestemt stil; vi har nok en meget spontan indretning, som afspejler, hvem vi er,« fortæller Christina Winsløv.

Pippi Langstrømpe-hus

Stilen passer godt ind i det, Christina Winsløv kalder ’Pippi Langstrømpe-huset’.

»Vores stil er ikke så firkantet, og det er huset heller ikke. Der er en trappe op det ene sted, et trin ned et andet sted, skæve hjørner og vinkler. Det bidrager til den personlige stil, jeg synes, vi har.«

Den gamle italienske sofa er en »rigtig småbørnssofa, der går lige op og ned og er genial at amme i,« fortæller Christina Winsløv. Fold sammen
Læs mere

Det personlige kommer f.eks. til udtryk i de fine billedvægge, Christina Winsløv har skabt med et miks af egne og andre kunstneres værker, og i de arvestykker, som måske ikke monetært har høj værdi, men har stor affektionsværdi for Christina Winsløv og hendes mand. Og så har Christina Winsløv bare et godt instinkt, når det kommer til at blande tingene. Hendes mormors gyngestol, hendes mands bedsteforældres lille bord/skrivebord og hendes farmors vaser bliver blandet med loppefund og få, men velvalgte moderne kvalitetsmøbler og kreative, specialbyggede løsninger.

Grønt indslag

Og endelig er der planterne, som går igennem boligen som en rød tråd.

»Jeg bilder mig ind, at jeg har grønne fingre, og er gået all-in på planter. Jeg synes, de gør så meget for en indretning: De skaber hygge, varme og et naturligt islæt. Jeg vil godt have naturen lidt mere indenfor, også i de mange måneder, vi ikke kan bruge haven.«